Di Rupo nog altijd voorstander van regering met acht

29/09/11 om 12:43 - Bijgewerkt om 12:43

Een regering met 8 is nog altijd het ideale scenario voor Di Rupo, twitterde zijn woordvoerster vanochtend. De zoektocht naar een communautair akkoord gaat ook vandaag verder.

Di Rupo nog altijd voorstander van regering met acht

© Belga

In het voorzitterschap van de Kamer zetten formateur Elio Di Rupo en de vertegenwoordigers van PS, CD&V, MR, Open VLD, SP.A, cdH, Ecolo en Groen! de onderhandelingen over een communautair akkoord voort. De gesprekken gingen per taalrol van start. Aan de orde zijn het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde, de overdracht van bevoegdheden en de politieke vernieuwing.
De Franstalige vertegenwoordigers kwamen om 09.30 uur aan in de Kamer. Om 11.00 uur was het de beurt aan hun Nederlandstalige collega's. De onderhandelingen zouden tot ongeveer 19.00 uur duren.

Terwijl er verder wordt onderhandeld over een communautair akkoord liet de woordvoerster van Di Rupo met een tweet weten dat de formateur nog altijd met 8 verder wil. "Elio Di Rupo pleit nog altijd voor een regering met 8. De groenen en de andere partijen zijn erg constructief. Dat zou ook toelaten een meerderheid in Vlaanderen te hebben."

Gevraagd naar het doel van haar tweet, preciseert de woordvoerster dat er dezer dagen wordt druk gespeculeerd over wie deel zal uitmaken van de volgende regering, terwijl dat momenteel nog niet aan de orde is. Daarom herhaalde ze nog eens het standpunt dat de formateur al lang huldigt. Namelijk dat in dit stadium de formateur er nog steeds van overtuigd is dat een regering met acht partijen het ideale scenario is voor de volgende regering. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners