Dekzeil brengt verdachte kasteelmoord in de problemen

05/08/13 om 15:22 - Bijgewerkt om 15:22

Het feit dat de uitvoerders van de kasteelmoord zelf een blauw dekzeil meebrachten, kan erop wijzen dat de moord op kasteelheer Stijn Saelens wel degelijk gepland was.

Dekzeil brengt verdachte kasteelmoord in de problemen

© Belga

Tot op vandaag houdt André Gyselbrecht vol dat hij niet de opdrachtgever van de moord is. De dokter uit Ruiselede geeft wel toe dat hij aan zijn vriend Pierre Serry vroeg om zijn schoonzoon 'een lesje te leren'.

De Nederlanders die uiteindelijk op Saelens werden afgestuurd, zouden echter kort voor die bewuste 31 januari 2012 een blauw dekzeil hebben aangekocht. Dat zeil werd dan gebruikt om het lichaam van het slachtoffer te vervoeren, wat erop wijst dat de moord wel gepland was, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

"Dat dekzeil is op zich geen nieuw element", geeft de advocaat van André Gyselbrecht, Johan Platteau, van op zijn vakantiebestemming aan. "Daarbij weet ik niet hoe ze kunnen weten dat het effectief meegenomen is, of wat hun bedoeling daarmee was."

De raadsman merkt ook op dat de tweede uitvoerder nog steeds niet gevonden is. Eind januari 2013 werd een overleden Nederlandse beroepscrimineel wel al ontmaskerd.

'Geen ultiem bewijs'

"Trouwens, wat is dat nu voor een bewijs? Dat is toch geen ultiem bewijs dat de versie van mijn cliënt niet klopt? Dit is natuurlijk niet positief voor mijn cliënt, ook omdat het de publieke opinie beïnvloedt. Het is jammer dat zoiets gelekt wordt."

De advocaat blijft rotsvast overtuigd van een goede afloop op een eventueel assisenproces. "Dat zeil is misschien een argument dat de procureur later op het proces kan gebruiken. Maar ik heb zelf wel tien argumenten die in het voordeel van mijn cliënt pleiten."

Volgende week verschijnt dokter Gyselbrecht opnieuw voor de raadkamer in Brugge. De dagen voor die zitting kan zijn advocaat de nieuwe elementen in het dossier inkijken. (Belga/TE)

Onze partners