CdH verzet zich tegen federale regering "om het land te redden"

30/04/16 om 15:44 - Bijgewerkt om 15:43

Bron: Knack

Het cdH verzet zich hardnekkig tegen de federale regering van de N-VA en de MR. "We doen dit om het land te redden, zijn waarden en zijn harmonie." Dat heeft de voorzitter van de Franstalige partij, Benoît Lutgen, zaterdag tijdens het partijcongres in Luik gezegd.

CdH verzet zich tegen federale regering "om het land te redden"

Benoît Lutgen © Belga

"Na 22 maart behoort het leven toe aan de burgers, aan zij die niet toegeven aan de angst, aan zij die willen opbouwen en niet afbreken", stak Lutgen van wal. "Veertig dagen later is de druk er niet minder op geworden. Er is immers nog altijd niets veranderd."

"Verdeelheid is de grootste gemene deler van deze regering "

Met de schaduw van verkiezingen boven ons lijkt de spanning aan de top van onze staat alleen maar toe te nemen, benadrukt Lutgen. "Wie kan er nu begrijpen dat in tijden van tragedies topfiguren van de federale meerderheid van de N-VA en de MR hun tijd steken in het houden van persconferenties om de taken van de koning te ontrafelen?"

Voor Lutgen is "verdeeldheid de grootste gemene deler van deze federale regering". Volgens de cdH-voorzitter organiseren de nationalisten elke dag opnieuw de scheiding van dit land. "Ze plukken België zodat ze nog meer spijt krijgen van het niet-functioneren ervan." (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners