CD&V zegt ja tegen nota-De Wever

24/06/14 om 15:20 - Bijgewerkt om 15:23

CD&V is bereid om op basis van de nota De Wever te starten met de volgende fase van de regeringsvorming met N-VA, CDH en MR.

CD&V zegt ja tegen nota-De Wever

CD&V toont zich bereid om op basis van de informateursnota van Bart De Wever federaal in zee te gaan met N-VA, MR en CDH. Dat meldt voorzitter Wouter Beke na intern topoverleg. De CD&V'er wenst De Wever "alle succes bij de omschakeling naar de volgende fase van de onderhandelingen", maar het blijft voorlopig afwachten wat het CDH zal doen.

"CD&V heeft campagne gevoerd met de boodschap dat de volgende vijf jaar de prioriteit gegeven moet worden aan het sociaal-economische beleid en heeft hiervoor haar sociaal-economisch 3D-plan opgemaakt. CD&V is dan ook tevreden dat de verschillende componenten van dit 3D -plan in de informateursnota werden opgenomen", luidt het in een persbericht. "Daarom is CD&V bereid om op basis van de informateursnota (...) met de vier partijen aan de onderhandelingstafel te komen om de volgende fase in het proces van de regeringsvorming op te starten." (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners