Bierbrouwer AB InBev ontkent afspraken over bierprijs

28/12/11 om 19:10 - Bijgewerkt om 19:10

Bierbrouwer AB InBev ontkent dat hij afspraken gemaakt heeft over de bierprijs. Het bedrijf zal zijn volledige medewerking verlenen aan het gevraagde onderzoek door minister van Economie Johan Vande Lanotte.

Bierbrouwer AB InBev ontkent afspraken over bierprijs

© Belga

Bierbrouwer AB InBev ontkent dat hij afspraken gemaakt heeft over de bierprijs. Minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) vroeg de Raad voor de Mededinging om de verhoging van de bierprijs te onderzoeken.

InBev Belgium zegt dat het altijd de wetten op de commerciële praktijken heeft nageleefd. "Informatie rond prijs- of kostenstructuur is concurrentiegevoelig en wordt daarom nooit gedeeld of besproken met concurrenten", zegt de bierbrouwer. Volgens InBev Belgium is het bedrijf daarmee volledig in lijn met de wet op de commerciële praktijken en de wet op de mededinging. Het belooft zijn volledige medewerking aan een mogelijk onderzoek van de Raad voor de Mededinging.

AB InBev verhoogt op 1 maart 2012 de prijs van bakken en blikken bier aan de supermarkten en groothandelaars met gemiddeld 5,9 procent. Concurrent Alken-Maes voert op 12 maart eenzelfde verhoging door. Consumentenorganisatie Test-Aankoop reageerde door te stellen dat een onderzoek aangewezen was, omdat twee bierbrouwers bijna tegelijkertijd hun prijzen sterk verhogen. (Belga/INM)

Onze partners