Beroep tegen communicatiestop over Operatie Kelk

20/08/10 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Het parket-generaal gaat in beroep, zo meldt minister van Justitie Stefaan De Clerck.

Ontslagnemend minister van Justitie Stefaan De Clerck is niet te spreken over de communicatiestop over het arrest inzake Operatie Kelk. Na een ontmoeting met de procureur-generaal over de zaak liet zijn kabinet vrijdag weten dat het parket-generaal in beroep gaat tegen de weigering van onderzoeksrechter Wim De Troy om te communiceren.

Het parket-generaal belegde donderdag een persconferentie over de huiszoekingen die op 24 juni werden uitgevoerd bij de kerk in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar seksueel misbruik en een eventuele doofpotoperatie.

Er was verwacht dat het parket-generaal met een week vertraging dan toch uitleg zou geven over het arrest van de kamer van inbeschuldigingstelling over de wettigheid van de huiszoekingen, maar onderzoeksrechter Wim De Troy stak daar opnieuw een stokje voor.

De Clerck noemt die houding onbegrijpelijk. Hij kondigde vrijdag in verschillende media aan dat hij nog eens overleg ging plegen met de procureur-generaal om te bekijken of er toch niet gecommuniceerd kan worden over het arrest.

De Tijd meldde vrijdag dat onderzoeksrechter Wim De Troy en procureur des konings Bruno Bulthé weigeren te communiceren tot ze terug uit vakantie zijn.

Beroep

De Clerck zat vrijdagochtend samen met de procureur-generaal en liet achteraf via zijn woordvoerder weten dat het parket-generaal beroep aantekent tegen het communicatieverbod van De Troy.

Voorts willen de minister en de procureur-generaal dat het
arrest van de KI onmiddellijk wordt uitgevoerd.

Onze partners