Belgische Moslimexecutieve veroordeelt aanslag in Londen

19/06/17 om 16:23 - Bijgewerkt om 16:21

Bron: Belga

Het Executief van de Moslims van België veroordeelt maandag de aanslag van afgelopen nacht aan de moskee in de Noord-Londense wijk Finsbury Park, en betuigt zijn 'diepste medeleven met de familie en vrienden van het overleden slachtoffer'.

Belgische Moslimexecutieve veroordeelt aanslag in Londen

Voorzitter van de Moslimexecutieve Salah Echallaoui © Belga

De Belgische Moslimexecutieve veroordeelt de aanslag die gisterenavond plaatsvond nabij de moskee in Londen. 'Deze aanslag herinnert ons er opnieuw aan dat het terrorisme geen morele of religieuze grenzen kent en alle burgers raakt, ongeacht hun afkomst of overtuiging', luidt het.

De Moslimexecutieve waarschuwt daarnaast tegen de verspreiding van het populistische discours, 'dat de haat aanwakkert en ingaat tegen de wil van de meerderheid van de bevolking om in vrede te leven'. Ze roept iedereen dan ook op om zich 'niet te laten overweldigen door de emotie en vooral niet toe te geven aan provocerende daden'.

Bij de aanslag afgelopen nacht in Londen reed een 48-jarige man met een witte bestelwagen in op gelovigen die uit de moskee kwamen. Volgens getuigen riep hij dat hij alle moslims wilde doden. Hij kon door omstaanders in bedwang gehouden worden en werd daarna door de politie gearresteerd.

Onze partners