Bart De Wever: 'Dewael verkoopt zattemanspraat'

09/12/11 om 08:00 - Bijgewerkt om 08:00

'Als ik zie hoe Patrick Dewael zich moet verlagen tot zattemanspraat, dan is het toch erg gesteld met Open VLD'. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd in de nasleep van de regeerverklaring.

Bart De Wever: 'Dewael verkoopt zattemanspraat'

© ImageGlobe

In de debatten over de regeerverklaring in de kamer heeft Open VLD-fractieleider Patrick Dewael zwaar uitgehaald naar N-VA. Hij verweet de partij van Bart De Wever dat ze niet veel verschillen van het Vlaams Belang, Even voordien vond hij de tussenkomst van Ben Weyts 'volksverlakkerij'.

Bart De Wever reageerde op zijn beurt scherp in de studio van Het Journaal van de VRT. 'Als ik zie hoe Patrick Dewael zich moet verlagen tot zattemanspraat, dan is het toch erg gesteld met Open VLD'.

Volgens De Wever hebben Open VLD en de andere Vlaamse partijen de N-VA laten vallen tijdens de onderhandelingen. 'Wij hebben niet gekozen voor de oppositie. De andere Vlaamse partijen hebben ervoor gekozen om de N-VA te laten vallen.'

De Wever had ook geen goed woord over voor de regering Di Rupo. 'Het probleem blijft de rotte taart, de hoge staatsschuld, het gebrek aan hervormingen en de onwil om er iets aan te doen.' (EE)

Onze partners