Antwerpse politie bestelt nieuw wapen dat verfkogels en pepperspray afvuurt

17/08/15 om 08:08 - Bijgewerkt om 08:08

Als eerste korps van ons land schaft de lokale politie van Antwerpen zich wapens aan die kunststof projectielen en pepperspray kunnen afvuren.

Antwerpse politie bestelt nieuw wapen dat verfkogels en pepperspray afvuurt

Het FN 303-wapen © Belga

Als eerste korps van ons land schaft de lokale politie van Antwerpen zich wapens aan die kunststof projectielen afvuren. Ze moeten specifiek dienen om verdachten in dichtbevolkt gebied uit te schakelen, zonder het risico te lopen iemand te doden. De politie kan er ook pepperspray mee afvuren. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

De vier FN 303-wapens die de lokale politie van Antwerpen heeft besteld, zijn bedoeld voor haar nieuwe snelle responsteams. Deze eenheden, bestaande uit telkens drie hypergetrainde politiemensen in een anonieme wagen, werden opgericht in de nasleep van de aanslagen op het satirische magazine Charlie Hebdo begin dit jaar in Parijs.

De halfautomatische wapens, uniek voor ons land, vuren kunststof projectielen af. De vergelijking met een paintballgeweer is snel gemaakt, aangezien de kogels een mengsel van verf en metaal bevatten. Ook projectielen gevuld met pepperspray kunnen ermee worden afgevuurd.

De Antwerpse politie is het eerste korps dat zich dergelijk wapentuig aanschaft. Momenteel buigen zowel de federale politie als andere lokale korpsen zich over de aankoop van gelijkaardige wapens. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners