Antwerpen: ex-Groen-schepen Erwin Pairon op Stadslijst

04/07/12 om 00:37 - Bijgewerkt om 00:37

De Antwerpse Stadslijst van burgemeester Patrick Janssens (sp.a) en CD&V krijgt er een opvallende kandidaat bij: de voormalige, bij zijn partij in onmin gevallen groene schepen Erwin Pairon.

Pairon was destijds gemeenteraadslid voor Groen en schepen van onder meer Ruimtelijke Ordening en Milieu. Hij krijgt een plaats als onafhankelijke op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt op het lokale partijbestuur van sp.a. Volgens die partij waren er al een tijdje gesprekken aan de gang.

Constructieve instelling

De 59-jarige Pairon kreeg eerder al te horen dat er op de lijst van Groen geen prominente plaats voor hem meer was weggelegd. Zelf schreef hij dat toen toe aan zijn "beleidsopbouwende" houding ten opzichte van het Antwerpse stadsbestuur in de gemeenteraad, terwijl Groen de voorbije jaren in de oppositie zat.

Pairon wil nu "vanuit een positieve en constructieve instelling" een bijdrage leveren aan de Stadslijst.

"Het elan waarmee de stad erop vooruit is gegaan de laatste jaren mag volgens Pairon niet stilvallen en zeker niet teruggedraaid worden", klinkt het bij sp.a. "Als schepen heeft hij daar in het verleden ook zijn steentje toe bijgedragen. Ook vanuit de oppositie heeft hij wat hij als positieve evoluties zag, altijd gesteund."

Versterking

Huidig burgemeester en lijsttrekker Janssens vindt de toetreding van Pairon als onafhankelijke groene een versterking van het partij-overstijgende karakter van de Stadslijst. Welke plaats Pairon precies krijgt, werd nog niet bekendgemaakt. (Belga/TV)

Onze partners