McLaren 12C GT Sprint heeft een prijs

In Goodwood op het Festival of Speed toonde McLaren haar snelste versie van de 12C voor het eerst. Het is een supersnelle afgeleide die in hoofdzaak voor circuitgebruik werd ontwikkeld. © BELGA

In Goodwood op het Festival of Speed toonde McLaren haar snelste versie van de 12C voor het eerst. Het is een supersnelle afgeleide die in hoofdzaak voor circuitgebruik werd ontwikkeld.

Vandaag maakt de constructeur de prijs bekend van de wagen en die is aanzienlijk hoger dan die van de conventionele variante. McLaren kondigt een prijs aan van 195.000 pond of omgerekend 233.500 euro. Dat maakt deze Sprint versie precies 30.000 euro duurder. Deze Sprint beschikt over de 3.8 liter grote V8-motor met twee turbo’s. Het vermogen wordt opgekrikt tot 625 pk . De motor wordt aan de gerobotiseerde zeventrapsversnellingsbak gelinkt die eveneens over een dubbele koppeling beschikt. Omdat de wagen bedoeld is om in te zetten op circuit, komen er extra oliekoelers, bijkomende luchtinlaten, velgen met een centrale moer, krachtiger remmen en een ingebouwde pneumatische wagenkrik om de bandenwissels snel te doen verlopen. (Belga)

Partner Content