Job On Wheels is terug op autosalon van Brussel

14/01/15 om 15:35 - Bijgewerkt op 19/01/15 om 09:20

Job On Wheels, een project van Febiac om jongeren warm te maken voor een job in de autosector, krijgt opnieuw een stand op het autosalon van Brussel. Volgens Febiac heeft de campagne voor de scholen in België al heel concrete resultaten opgeleverd.

Job On Wheels is terug op autosalon van Brussel

Koning Filip bezoekt de stand van Job on Wheels op het autosalon van 2014 © Belga

De 'Job on Wheels'-campagne, die in 2013 van start ging, moet jongeren in de middelbare school aanmoedigen om te kiezen voor technische opleidingen zoals autotechniek en carrosserie. Op het autosalon 2015 krijgt 'Job on Wheels' een speciale stand in paleis 4.

De stand biedt onder meer workshops voor zowel beginnelingen als gevorderden, een 'lounge' waar aan leerkrachten autotechniek alle hulpmiddelen en didactische materialen worden getoond die Febiac het onderwijs ter beschikking stelt, en ondersteuning en advies aan al wie op zoek is naar een job in de autosector. Werkzoekenden kunnen er vacatures raadplegen of hun CV achterlaten.

Resultaten

Volgens Febiac heeft Job On Wheels tijdens het eerste jaar van zijn bestaan al heel concrete resultaten opgeleverd.

'Zo hebben we, naast verscheidene andere initiatieven, meer bepaald 17 e-learning modules uitgewerkt, in nauwe samenwerking met EDUCAM,' legt voorzitter Thierry van Kan uit. 'Dat initiatief werd tijdens het eerste jaar van zijn bestaan goed ontvangen in de scholen en er zijn al meer dan 2.000 gebruikslicenties verleend. Als aanvulling op die modules, en eveneens met de steun van EDUCAM, hebben we ook een volledige syllabus samengesteld die binnen de opleiding tot onderhoudstechnicus gebruikt kan worden. Ook dat initiatief werd uitstekend ontvangen: in scholen over het hele land werden er 1.450 publicaties verdeeld die dagelijks gebruikt worden.' (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners