‘Klein’ autosalon kent recordeditie met naar schatting 427.000 bezoekers (video)

Premier Charles Michel op het Autosalon van Brussel © Belga

De exposanten verwenden de bezoekers met 7 wereldpremières en 15 Europese premières.

Het 93ste autosalon van Brussel sluit zondagavond de deuren. Er waren dit jaar naar schatting 427.000 bezoekers, wat een record is voor een salon voor lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto’s, in de volksmond een “klein” salon genoemd. Dat is vernomen van Joost Kaesemans van Febiac, de sectorfederatie voord de autosector. Het vorige record dateert van 2013, toen er 385.000 mensen naar het kleine salon kwamen. Volgens Kaesemans zaten alle factoren deze editie mee. De exposanten verwenden de bezoekers met 7 wereldpremières en 15 Europese premières.

Daarnaast waren er heel wat “indrukwekkende en interessante” animaties en attracties, zoals de tentoonstelling van droomwagens (Dream Cars) de voorbije drie dagen, waarvan sommige nooit eerder te zien waren in België. Ongeveer 40.000 bezoekers waren er voor het salon Dream Cars.

1 miljoen Belgen bezochten klein en groot salon

Bovendien zat ook het weer mee: winters, maar zonder extreme omstandigheden. “We hebben ook wat het effect van communicerende vaten”, aldus Joost Kaesemans. “In 2014 waren er wat minder bezoekers voor het ‘grote’ auto- en motorsalon, en nu meer bezoekers voor het ‘kleine’ salon. Maar als je de twee aantallen samentelt, kom je uit bij 1 miljoen Belgen die de twee edities bezochten, en dat is werkelijk hallucinant.”

De bezoekers blijven onderverdeeld in twee groepen: zij die de aankoop van een wagen al zorgvuldig overwogen hebben en goed geïnformeerd naar het autosalon komen, en zij voor wie een bezoek een tof dagje uit onder vrienden is. In januari 2016 is er opnieuw het “grote” auto- en motorsalon van Brussel. (Belga/TE)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content