'Audi in de tegenaanval met modellenoffensief' (video)

16/01/15 om 07:55 - Bijgewerkt om 08:01

De nieuwe Audi Q7 is de eerste maar niet de laatste nieuwkomer van het jaar voor Audi. Het Duitse premiummerk heeft een sterk jaar achter de rug maar ook zijn directe concurrenten presteerden uitzonderlijk goed. Met een groot modellenoffensief gaat Audi in 2015 in de tegenaanval.

'Audi in de tegenaanval met modellenoffensief' (video)

Audi Q7 © GF

In 2014 verkocht Audi 1,7 miljoen auto's en het sloot daarmee het jaar af op een zucht van koploper BMW. Wereldwijd steeg de Audi-verkoop met 10,5 procent, in ons land veroverde Audi een marktaandeel van 6,20 procent - het op één na beste resultaat ooit. Maar ook BMW en Mercedes-Benz gingen fors vooruit en maakten indruk door de implementatie van technologische vernieuwingen, een domein waarin Audi traditioneel toonaangevend was onder het motto... 'Vorsprung durch Technik'.

Terwijl BMW en Mercedes-Benz enkele hybride- en E-modellen succesvol in de markt zetten, bestond er onenigheid bij de Audi-directie over de te volgen strategie. Dat resulteerde in een achterstand tegen opzichte van zijn directe concurrenten én tot wissels aan de top van het departement onderzoek & ontwikkeling. Met de komst van de nieuwe (oude) directeur Ulrich Hackenberg (64) lijkt de rust in Ingolstadt te zijn weergekeerd en wordt met man en macht gewerkt om de achterstand zo snel mogelijk weg te werken. Vanaf nu komt er elk jaar één nieuwe E-tron-model op de markt. De nieuwe Q7 zal de spits afbijten. Die is meteen ook de eerste in een reeks nieuwkomers in 2015.

Europese en wereldpremière

Thomas De Meuter: "Audi lanceert een van de grootste modellenoffensieven uit zijn bestaan. Het begint met de wereldpremière van de A1 en Europese première van de Q3 op het autosalon van Brussel, gevolgd door de TT-roadster en de RS3 in het voorjaar gevolgd door de R8 en de A4/A4 Avant later op het jaar. De A1-reeks is zeer belangrijk voor onze présence op de Europese markten omdat het om onze goedkoopste modellen gaat die een ruim en overwegend jong én vrouwelijk publiek aanspreken. Bovendien is het een product made in Belgium wat niet onbelangrijk is op een moment dat de industriële tewerkstelling in ons land fors terugloopt. Het nieuwe zogenaamde single frame van de Q3 is een voorafspiegeling van de nieuwe designfilosofie van Audi die meer ruimte laat voor differentiatie tussen de verschillende modelreeksen. In het najaar verwelkomen we de nieuwe A4/A4 Avant, een modelreeks die enorm belangrijk is voor onze positie op de markt van de bedrijfswagens."

Audi stelt de winnaar van Le Mans 2014 tentoon bij de Dream Cars

Audi stelt de winnaar van Le Mans 2014 tentoon bij de Dream Cars © GF

Winnaar van Le Mans 2014 in Brussel

Audi is ook present bij de Dream Cars. Het toont er enkele zeer exclusieve modellen waarmee het deelneemt aan de grote internationale autosportcompetities zoals onder andere de legendarische 24 Uren van Le Mans, die Audi vijf jaar op rij wist te winnen. De laatste drie jaar gebeurde dat met de R18 e-tron quattro, een hybride racewagen met quattro-technologie. Een technologie die Audi wereldfaam heeft bezorgd zowel in de rallywereld als daarbuiten. Een zege in 's werelds beroemdste en beruchtste uithoudingsrace staat zeer hoog aangeschreven in autosportmiddens, te vergelijken met een wereldtitel bij de constructeurs in de Formule 1.

Lees meer over:

Onze partners