Suárez: ‘Het interesseert me om Belg te worden’

© BELGA
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Sport/Voetbalmagazine had met Matías Suárez een uitgebreid gesprek, het eerste interview sinds zijn comeback bij Anderlecht. Een voorsmaakje.

Matí Suárez over…

…Belg worden:

“Met mijn manager en met een paar mensen van hier zijn we dat aan het bekijken. Het interesseert me. Omdat een Belgisch paspoort veel deuren opent, op voetbalvlak. En omdat ik dit een geweldig land vind. Per slot van rekening is mijn dochter hier ook geboren. Drie van haar vier levensjaren heeft ze in België doorgebracht. Ze is meer Belg dan Argentijn.”

…over de affaire Biglia:

“Er is hier veel verschenen zonder dat de pers echt wist wat er aan de hand was. Ze hebben van een mug een olifant gemaakt. Lucky was ziek en na een tijd was hij terug. Meer dan dat was het niet. Hij heeft het allemaal nogal van op afstand gevolgd. Hij mocht zich er ook niet druk in maken, want dat was slecht voor zijn migraine. Nu, we zijn het hier allemaal al een beetje gewoon dat de pers iets schrijft en dat de mensen dat dan ook daadwerkelijk geloven.

“Voor alles wat hij aan de club gegeven heeft, verdient hij die transfer, vind ik. Aan mij hebben ze bij de nationale ploeg ook gevraagd om in een grotere competitie te gaan voetballen, in een liga die meer in de picture staat. In ieder geval, Lucas heeft het recht om zelf over zijn toekomst te beslissen.”

…over Ariël Jacobs:

“De eerste twee jaar onder Ariël had ik moeite om me door te zetten. Dat mijn aanpassingsperiode niet zo makkelijk verliep en dat ik niet speelde, was niet zijn schuld noch de mijne. Op dat moment kwam ik gewoon nog wat te kort en waren er spelers die misschien beter waren dan ik. Dat begreep en respecteerde ik toen. De laatste twee seizoenen onder Ariël kreeg ik alle vertrouwen van hem en kon ik laten zien waartoe ik in staat was.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content