‘Staelens speelde nog samen met Booy bij Club, ze kennen mekaar’

© IMAGEGLOBE

Sven Jaecques, technisch adviseur van Cercle Brugge, geeft tekst en uitleg bij het aanstellen van Foeke Booy als nieuwe hoofdtrainer.

In Sport/Voetbalmagazine geeft Sven Jaecques, technisch adviseur van Cercle Brugge, tekst en uitleg bij het aanstellen van Foeke Booy als nieuwe hoofdtrainer.

Waarom koos Cercle voor Foeke Booy? Sven Jacques: “Omdat wij, Yvan Vandamme en ik, aan een eerste gesprek van drie en een half uur met hem meteen een goed gevoel overhielden en hijzelf ook. Dat laat je dan bezinken en dan moet je zoals vooropgesteld na de wedstrijd van zaterdag een keuze maken: gaan we door met Lorenzo of gaan we toch voor een nieuwe hoofdtrainer?”

“Uiteindelijk kwamen we samen met Lorenzo tot het besluit dat we de grootste kans maakten om een extra boost te creëren en de situatie recht te trekken als we er een extern iemand zouden bij halen. Lorenzo kent Foeke trouwens, hij speelde nog met hem samen bij Club, en ook Ronny Desmedt kent hem, van toen hij daar hulptrainer was.”

Jaecques ontkent evenwel niet dat er ook overwogen werd om met assistent-trainer Lorenzo Staelens door te gaan. “We sloten die mogelijkheid niet uit”, zegt de technisch adviseur. “Onze eerste reactie was: we vragen aan hem om over te nemen. Dat is logisch. En dan zie je na twee, drie dagen dat hij het niet alleen goed doet, maar het ook met heel veel plezier doet en dan vraag je hem: wat denk jij?”

“Wij dachten altijd dat hij op het tweede plan wilde blijven, maar toen bleek dat dat eigenlijk niet zo hoefde te zijn. Dus zegden we: de volgende twee matchen laten we het zeker zo, dat stelt ons in de mogelijkheid om geen overhaaste beslissing te moeten nemen en te zien hoe de groep reageert. Hijzelf vond dat ook een goeie deal, hij zei: dan kan ik zelf zien wat ik wil, of ik mij daar goed bij voel en of ik impact heb op de groep.”

“De meeste vragen werden tijdens de evaluatie positief beantwoord, maar wanneer we naar het totaalplaatje keken, met onder meer een moeilijk programma in het vooruitzicht, dan concludeerden we samen met Lorenzo: misschien is het toch het beste dat er een extern iemand bij komt en dan was Foeke Booy absoluut onze topkandidaat.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content