KV Mechelen ontslaat Marc Brys

© Belga

Marc Brys en diens assistent-trainer Urbain Spaenhoven zijn ontslagen bij eersteklasser KV Mechelen.

De raad van bestuur van KV Mechelen besliste de samenwerking met trainer Marc Brys stop te zetten. “Verdere toelichting over de beslissing van het bestuur volgt later. Malinwa zal de komende dagen de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer starten”, luidt de mededeling op de clubwebsite.

Knap voetbal

Brys was sinds mei 2010 aan de slag Achter de Kazerne. Hij kwam toen over van de Nederlandse tweedeklasser FC Den Bosch en moest bij KVM de naar Lokeren vertrokken Peter Maes opvolgen. In zijn eerste seizoen pakte de club uit met knap voetbal en werd Play-off I slechts op een haar na gemist.

Middenmoot

Afgelopen seizoen liep het echter een pak minder voor de Antwerpenaren. Malinwa werkte een grijs seizoen af en kon de middenmoot amper overstijgen. De reguliere competitie eindigden ze op de negende plaats, in Play-off IIA werden ze troosteloos laatste.

KV Mechelen was de derde eersteklasser die Brys onder zijn hoede had. Bij Germinal Beerschot had hij twee passages. In een eerste periode van 2003 tot 2005 won hij de Beker (2005). In 2006-2007 was het een minder geslaagd avontuur op Het Kiel. Het volgende seizoen trok hij naar Excelsior Moeskroen, maar na een half jaar werd hij er ontslagen. Daarna trok hij naar de Nederlandse eerste divisie. Na een seizoen bij FC Eindhoven stapte hij over naar Den Bosch, waar hij door Mechelen weggeplukt werd. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content