Bijltjesdag bij Club Brugge: Mariman, Vermant en Verlinden weg

© Belga

Club Brugge neemt afscheid van Henk Mariman, Sven Vermant en Danny Verlinden.

Club Brugge heeft de samenwerking met sportmanagers Henk Mariman en Sven Vermant en met keeperstrainer Danny Verlinden stopgezet. Danny Verlinden wordt vervangen door Philippe Vande Walle. Ook Herman De Landtsheer komt de technische staf van Club Brugge versterken.

Mariman en Vermant waren sinds begin 2011 als sportmanagers aan de slag bij Club Brugge. Na de komst van trainer Christoph Daum, in november 2011, kregen ze al minder bevoegdheden. Nu werd “in onderling overleg” beslist om de samenwerking volledig te beëindigen.

Danny Verlinden is een icoon van Club Brugge. Hij stond sinds 1988 onder de lat en verhuisde in 2004 naar de technische staf. Na 24 seizoenen moet hij nu naar een nieuwe werkgever op zoek. Ook zijn opvolger Philippe Vande Walle heeft een clubverleden. Hij speelde van 1980 tot 1990 en in 1999 voor blauwzwart. De 50-jarige Vande Walle is sinds 2010 ook keeperstrainer bij de Rode Duivels -een job die hij vorig seizoen combineerde met die van keeperstrainer van Bergen- en werkte dus al samen met de nieuwe clubcoach Georges Leekens.

De 53-jarige De Landtsheer wordt bij Brugge verantwoordelijk voor de coördinatie van de wedstrijdscouting en het databasebeheer. Hij was deeltijds aan de slag als Sporttechnisch Assistent bij Sporting Lokeren, een job die hij ook uitoefent bij de Rode Duivels. Net als Vande Walle zal hij zijn nieuwe taken combineren met die bij de Belgische Voetbalbond. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content