Alle ogen gericht op Bert van Marwijk

© IMAGEGLOBE

Nederland probeert tegen Duitsland te overleven in groep des doods.

Een citaat uit de Nederlandse Volkskrant van maandag 11 juni, twee dagen na de nederlaag tegen Denemarken. Uit de column van Paul Onkenhout, die Oranje volgt: “De wapens zijn in stelling gebracht, de aanval is begonnen en de ene tackle met gestrekt been volgt op de andere. (…) Johan Derksen gaat voorop in een grimmige processie van woedende, meedogenloze mannen die gegriefd zijn door de nederlaag en zonder relativering en humor pleiten voor een openbare lynchpartij van de schuldigen. (…) Wie een voetbalwedstrijd van Denemarken verliest, moet boeten en langdurig op de knieën. Een overwinning op de Duitsers en alles is weer anders. Maar zover is het nog niet. Eerst de wraak.”

Voor die taak staat bondscoach Bert van Marwijk dus. Dat ombuigen, vanavond in de tweede groepswedstrijd van Oranje. Joris Mathijsen, de centrale verdediger van Málaga CF, is weer fit en kan starten. Of voorin Huntelaar dan wel Van Persie start, moet Van Marwijk nog uitmaken. Een optie is ze allebei laten starten, waardoor Afellay naar de invallersbank vliegt. Huub Stevens, met ervaring in de Bundesliga en coach van Huntelaar bij Schalke 04, reikte Van Marwijk nog een oplossing aan: De Jong in de mandekking op draaischijf Özil, en Robben op links tegenover de niet zo wendbare Boateng.

Bij de Duitsers zijn er geen problemen, iedereen is fit. Ook Schweinsteiger, die in de voorbereidingswedstrijden nog werd gespaard, maar die ongeschonden uit het duel met Portugal kwam. (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content