Parma Calcio

trainer ROBERTO D’AVERSA 12/08/1975

Opgeleid bij Milan, maar na een seizoen in de A-kern was de droom over.

Ex-middenvelder die in het seizoen 2004/05, als speler van Siena, zes maanden geschorst werd voor matchfixing.

Begon in december 2016, twee jaar na zijn trainersdebuut Virtus Lanciano (Serie B), aan de reanimatie van het failliete Parma: in twee seizoenen van Serie C naar Serie A.

transfers In

Karamoh (Inter), Hernani (Zenit, Rus), Colombi (Carpi FC 1909), Dermaku (Cosenza Calcio), Cornelius & Kulusevski (Atalanta), Laurini (Fiorentina), Brugman (Pescara).

Parma Calcio

Out

Diakhate (KSC Lokeren OV, Bel), Frattali (SSC Bari), Stulac (Empoli FC), Gobbi (gestopt).

smaakmaker ROBERTO INGLESE

Gekker moet het niet meer worden. Napoli betaalde in augustus 2017 iets meer dan 12 miljoen euro aan Chievo Verona, maar goed twee jaar later heeft Roberto Inglese nog geen minuut in het blauwe shirt van de Napolitaanse voetbaltrots gespeeld. De centrumspits scoorde zijn eerste doelpunten in het profvoetbal bij Pescara en Lumezzane (derde klasse), wroette zich door de Serie B met Carpi en belandde in 2015 – 23 jaar jong – op het hoogste niveau. Het eerste seizoen bij Chievo was moeilijk, maar de fysiek sterke spits die goed met de rug naar doel kan spelen, tekende in zijn volgende twee seizoenen voor 25 goals. Ook bij Parma, dat hem vorig seizoen voor 2 miljoen kon huren, hielden ze van zijn werkersmentaliteit en werd Roberto Inglese door de fans herdoopt in… Bobby English.

ROBERTO D'AVERSA
ROBERTO D’AVERSA© LAPRESSE
ROBERTO INGLESE
ROBERTO INGLESE© Maurizio Borsari/AFLO
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content