Giuseppe Papadopulo moet Bologna redden.

Sinds in het seizoen 2003/04 werd overgestapt naar een formule met twintig teams in de Serie A, is Treviso de enige ploeg die na één seizoen weer degradeerde. De kans dat dit nu opnieuw gebeurt, is erg groot. De drie gepromoveerde teams (Chievo, Bologna en Lecce) strijden immers allemaal tegen de degradatie.

Het zijn bij Bologna dan ook moeilijke tijden voor GabyMudingayi, die vorige week vernam dat hij alweer een nieuwe coach krijgt, de derde al dit seizoen. Na de 1-4-nederlaag tegen Siena, de vierde op rij en de vijfde in de laatste zes thuismatchen, wist SinisaMihajlovicdie uit twaalf duels slechts elf punten puurde – dat zijn lot bezegeld was.

Op paasmaandag volgde een crisisvergadering, waarvoor sterke man RenzoMenarini, de vader van voorzitster Francesca Menarini, zelfs zijn vakantie had onderbroken. Het zorgde voor een debat van drie en een half uur, waarin de situatie werd geanalyseerd en al gestart werd met de zoektocht naar een opvolger van de Servische debuterende coach. Nadat nog even de naam circuleerde van DanieleArrigoni, die aan het seizoen begonnen was als trainer, maakte algemeen directeur Pier Giovanni Ricci bekend dat GiuseppePapadopulo (61), die al negen maanden zonder club zat, de zware taak krijgt om te proberen het behoud te verzekeren.

Hij is een sympathieke coach van de oude stempel, die al vaker als loodgieter insprong. Papadopulo kreeg daarom slechts een contract voor zeven speeldagen. Nadat hij dat eerder deed met Palermo, Lazio en Siena zal hij nu ook proberen Bologna in de Serie A te houden.

Maar vorig weekend bleek in Palermo dat het geen gemakkelijke klus wordt. In de kern zit er onvoldoende kwaliteit. De verdediging is niet zeker van haar stuk, op het middenveld steekt Mudingayi er- boven uit, maar de Rode Duivel heeft het moeilijk om alles te belopen. In de spits staat Marco Di Vaio er vaak alleen voor, aangezien de Argentijn Paolo Daniel Osvaldo, voor wie nog 7 miljoen euro neergeteld werd, buiten strijd is.

Sébastien Frey, de Franse doelman van Fiorentina die als een van de beste wordt beschouwd in de Serie A , luchtte vorige week zijn hart. “Ik zou zo graag eens een wereldbeker meemaken”, verklaarde hij. “Maar dan zou er bij de technische staf van de Franse nationale ploeg een en ander moeten veranderen.” Wellicht zal hij zich die woorden nog beklagen, want ze vergroten de kans dat bondscoach Raymond Domenech hem links zal blijven laten liggen.

Fabio Cannavaro (35), de verdediger van Real Madrid, zou een contract voor een jaar hebben getekend bij zijn vroegere club Juventus. Niet iedereen lijkt even gelukkig te zijn met zijn mogelijke terugkeer naar de Oude Dame. Veel fans hebben hem nog niet vergeven dat hij de club bij de degradatie naar de Serie B in 2006 in de steek. Ze maakten dat ter gelegenheid van het CL-duel tussen de Koninklijke en Juventus ook duidelijk.

Luigi Del Neri, die sinds twee jaar aan de slag is als coach van Atalanta Bergamo, bevestigde dat hij zijn verblijf niet wil verlengen. Hij riep daarvoor persoonlijke redenen in. Volgens de supporters vreest hij vooral dat hij met een volledig nieuwe kern zal moeten werken. Vandaar dat ze op het internet een petitie startten om zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen die de coach vragen om te blijven.

Anthony Vanden Borre kwam bij Genoa na 74 minuten in het veld. Jean-François Gillet (Bari) won in de Serie B met 3-0 van Rimini.

Massimo Maccarone (29), de clubtopscorer van Siena met zeven goals in 27 duels, liep een scheurtje op in de rechterbil. Hij mag meteen een punt zetten achter de rest van het seizoen. Vorig seizoen was hij goed voor veertien doelpunten.

NICOLAS RIBAUDO

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content