TRIATLON

De Nieuw-Zeelander Cameron Brown wint, in een race met tweeduizend deelnemers, de Ironman van Frankfurt in een tijd van 8 u. 13 : 39.

ATLETIEK

Op de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder brengt Veerle Dejaeghere het Belgisch record op de 3000 meter steeple op 9 : 32.69.

BOKSEN

De Argentijn Carlos Manuel Baldomir (links) verslaat Arturo Gatti en verlengt zijn WBC-wereldtitel bij de welters.

ATLETIEK

De Zweedse Kajsa Bergqvist zorgt met een sprong over 2m04 voor een beste wereldjaarprestatie in het hoogspringen. Ze doet dat tijdens de nationale kampioenschappen in haar geboortestad Sollentuna.

Kim Gevaert wordt op de internationale atletiekmeeting in Naimette-Xhovémont tweede op de 100 meter, in een tijd van 11.26 (wind : -0,4 m/s). Onze landgenote moet de Amerikaanse Stephanie Durst, eveneens 11.26, laten voorgaan. Een andere Amerikaanse, Muna Lee, wordt derde in 11.37. Hanna Mariën (11.62) en Olivia Borlée (11.69), allebei geplaatst voor de 200m op de Europese kampioenschappen in Göteborg (7-13 augustus), worden respectievelijk 7e en 8e.

Op de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder brengt Veerle Dejaeghere het Belgisch record op de 3000 meter steeple op 9 :32.69. Het vorige record stond op naam van Sigrid Vanden Bempt, die op 31 juli 2004, eveneens in Heusden-Zolder, de afstand liep in 9 : 35.28.

De 18-jarige Jonathan Borlée haalt op de Nacht van de Atletiek met een tijd van 46.15 op de 400 meter het minimum voor het EK, dat voor atleten onder de 23 is vastgelegd op 46.34.

Bij de 5000 meter halen ook Monder Rizki, Tom Compernolle en Tom Van Hooste in Heusden-Zolder het minimum voor deelname in Göteborg. Met hun tijden van respectievelijk 13:27.46, 13:31.17 en 13:31.79 blijven ze ruimschoots onder de minimumtijd van 13:38 .00.

Tot slot blijft ook Tim Clerbout in Heusden-Zolder op de 1500m met een tijd van 3 : 38.53 31 honderdsten onder het minimum voor het EK.

Kim Gevaert eindigt op de Nacht van de Atletiek derde op de 100m in een tijd van 11.10, zes honderdste boven haar Belgisch record. De Amerikaanse Latasha Jenkins haalt het in 11.03, voor haar landgenote Lauryn Williams (11.09).

Op de 400m verbreekt Cédric Van Branteghem eens te meer zijn beste jaartijd met een tijd van 45.39, goed voor een derde plaats achter de Amerikanen Derrick Brew (44.96) en Michael Blackwood (44.98).

Op de 200 meter eindigt Kim Gevaert tweede. Ze loopt een tijd van 22.63, 43 honderdsten boven haar Belgisch record. De overwinning is voor Debbie Ferguson (22.56).

De Amerikaan Brad Walker slaagt er op een atletiekmeeting in het Duitse Jockgrimm als veertiende polsstokspringer ooit in over 6m00 te springen. Hij zet daarmee een beste wereldjaarprestatie neer.

BOKSEN

De Japanse bokser Nobuo Nashiro wordt de nieuwe WBA-wereldkampioen junior bantam door de Mexicaanse titelverdediger Martin Castillo te verslaan na stopzetting van de wedstrijd door de scheidsrechter in de tiende ronde.

De Argentijn Carlos Manuel Baldomir verdedigt in Atlantic City met succes zijn WBC-wereldtitel bij de welters. Hij verslaat Arturo Gatti, een Amerikaan van Canadese origine. De wedstrijd wordt door de scheidsrechter stopgezet in de negende ronde.

Onze 29-jarige landgenoot Ismail Abdoul verliest in het Engelse Manchester een kamp om de Europese titel bij de cruisergewichten op punten van de 25-jarige Britse titelverdediger David Haye.

GOLF

De Zuid-Koreaanse Mi Hyun Kim steekt de eindzege op zak in de Sylvania Open op het Noord-Amerikaanse vrouwengolfcircuit (LPGA). Ze haalt het van de Amerikaanse Natalie Gulbis op de derde barragehole. Na vier ronden hadden beide meisjes elk een totaal van 266 slagen.

De Australiër John Senden schrijft het Open golftoernooi van Sylvis (Illinois) op zijn naam. Hij haalt het met een totaal van 265, 19 onder par, met één slag voorsprong op de Amerikaan J.P. Hayes. De Amerikaan Heath Slocum en de Duitser Alex Cejka delen de derde plaats.

FUTSAL

Paul Locicero, voorzitter van Action 21 Charleroi, maakt de stopzetting van de activiteiten en de vereffening van de club bekend. Action 21 Charleroi was de regerende Belgische kampioen.

PAARDENSPORT

Dirk Demeersman wint de Grote Prijs van de CSI-jumping in Beervelde. Demeersman vormt met Clinton de snelste van drie foutloze combinaties in de barrage. Ludo Philippaerts wordt met Narcotique tweede, Rudi Helsen met Maykel derde.

In het Portugese Estoril wint Philippaerts met Up To Date de kleine Grand Prix (A-barema 1m45 met barrage). Hij laat de Fransman Michel Robert (Koro d’Or) en de Brit Robert Smith (Marius Claudius) achter zich.

Op het Europees dressuurkampioenschap in het Oostenrijkse Stadl Paura eindigt België zesde in de competitie voor Young Riders. De titel gaat naar Duitsland. Voor Nederland is er zilver, voor Oostenrijk brons.

PENTATLON

Hongarije is de grote triomfator op de Europese kampioenschappen moderne pentatlon in eigen land. Zowel bij de mannen ( Gabor Balogh) als bij de vrouwen ( Zsuzsanna Voros) gaan de individuele titels naar het gastland. Ook in de teamcompetitie bij de mannen is dat het geval. Enkel de teamtitel bij de vrouwen ontsnapt aan Hongarije.

SCHOONSPRINGEN

Op het WK in het Chinese Changshu haalt het Chinese duo Guo Jingjing en Li Ting het bij het synchroonduiken vanaf de 3m-plank met 343,80 punten. De Amerikaanse Ariel Rittenhouse en Kelci Bryant (306,30) en de Duitse Heike Fischer en Ditte Kotzian (298,68) stranden op de dichtste ereplaatsen.

Bij de mannen (10m-plank) halen de Chinezen Lin Yue en Huo Liang het met 499,08 punten. De Amerikanen David Boudia en Thomas Finchum (443,22) zijn tweede, de Zuid-Koreanen Kyung Min Kwon en Kwan Hoon Cho (434,52) derde.

TRIATLON

De Nieuw-Zeelander Cameron Brown schrijft de Ironman van Frankfurt op zijn naam. Hij legt de 3,8 km zwemmen, de 180 km fietsen en de 42,2 km af in een tijd van 8 u. 13 : 39. Tweede en derde worden de Duitsers Timo Bracht en Frank Vytrisal op respectievelijk 3 : 53 en 10 : 57.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content