Maria Sharapova kent pas in september dopingstraf en mist Olympische Spelen

© USA Today Sports

Het Internationale Sporttribunaal TAS heeft de uitspraak in de dopingzaak rond Maria Sharapova uitgesteld tot 19 september. Daardoor mist de Russische tennisvedette met zekerheid de Olympische Spelen in Rio.

Volgens het oorspronkelijke plan zou tennister Maria Sharapova op 18 juli haar lot moeten kennen na haar positieve dopingtest op meldonium tijdens de Australian Open in januari. De uitspraak is nu uitgesteld tot 19 september.

Zeker is dat de voormalige nummer één in het vrouwentennis zal moeten passen voor de komende Olympische Spelen in Rio (5-21 augustus). In Londen pakte ze vier jaar geleden nog zilver.

Het uitstel komt er na overleg tussen Sharapova en de internationale tennisfederatie ITF. Beide partijen kunnen zo langer werken aan hun dossier en “verschillende agendaproblemen” oplossen.

Op 6 juni kreeg de Russin twee jaar straf voor dopinggebruik bij het ITF, maar ze tekende drie dagen later beroep aan. De schorsing loopt met terugwerkende kracht vanaf 26 januari 2016, de dag waarop Sharapova de positieve test afleverde. Op 25 januari 2018 loopt haar schorsing ten einde. (JF)

Partner Content