Zuhal Demir: WK-lied door Damso ‘kan gewoon niet’

Zuhal Demir © Belga Image

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil eveneens dat de Belgische voetbalbond (KBVB) afziet van het voornemen om de Brusselse rapper Damso het WK-lied voor de Rode Duivels te laten leveren. Dat zei ze in ‘Van Gils & gasten’.

‘Dit kan gewoon niet. Ik hoop dat men dit afvoert’, zo verklaardeZuhal Demir dinsdagavond in het praatprogramma ‘Van Gils & gasten’ op de zender Eén.

De Belgische voetbalbond heeft de rapper Damso de opdracht gegeven om het WK-lied voor de Rode Duivels te leveren. Maar nog voor dat lied is uitgebracht, is er heel wat ophef ontstaan over die beslissing. Tegenstanders wijzen op de vrouwonvriendelijke teksten in andere songs die rapper al heeft gemaakt.

Ook staatssecretaris Demir heeft in ‘Van Gils & gasten’ duidelijk gemaakt dat ze de teksten ‘vrouwonvriendelijk’ vindt. ‘Ik kan me niet voorstellen dat de voetbalbond het merk van de Rode Duivels aan dit wil verbinden’, zo zegt ze. ‘Ik ga ervan uit dat men dit plan zal afvoeren.’

Demir voert daarmee de druk op de KBVB nog verder op. Eerder had ook de Vrouwenraad zijn bezwaren kenbaar gemaakt in een open brief aan de sponsors van de Rode Duivels.

Partner Content