De bevoegde autoriteiten hebben bevolen de werf van de Sky City-toren in de Chinese stad Changsha te onderbreken "omdat bepaalde procedures die nodig zijn om toelating te krijgen voor de start van de werken, niet zijn uitgevoerd", aldus Xiaoxiang Morning Post.

Volgens bouwheer Broad Group moet de toren 838 meter hoog worden, of net iets hoger dan Burj Khalifa in Dubai, die met 830 meter nu nog de hoogste ter wereld is.

Begin deze week liet Broad Group weten dat de werken begonnen waren. Zodra de funderingen gelegd zouden zijn, zou er nog vier maanden nodig zijn om de toren helemaal af te werken, maakte de groep zich sterk. Zo'n snelle uitvoering van de werken deed bezorgdheid ontstaan over de kwaliteit van het gebouw.

Geprefabriceerd

Vorig jaar lokte Broad Group al de aandacht van de media, toen het erin slaagde om op twee weken tijd een toren van 29 verdiepingen te bouwen. Dat was mogelijk door geprefabriceerde eenheden te gebruiken die een voor een op elkaar gezet worden. De groep kondigde toen al aan dat dezelfde techniek gebruikt zou worden om eind 2012 de hoogste toren ter wereld te bouwen. De start van die werken werd echter verschillende keren uitgesteld.

Na onderzoek naar de milieu-impact en de veiligheid van het project waren nog bepaalde toelatingen nodig, aldus de krant, die zich beroept op anonieme ambtenaren. Een woordvoerder van Broad Group verklaarde aan het Franse persbureau AFP dat het bedrijf over alle nodige vergunningen beschikt. (Belga/TE)

De bevoegde autoriteiten hebben bevolen de werf van de Sky City-toren in de Chinese stad Changsha te onderbreken "omdat bepaalde procedures die nodig zijn om toelating te krijgen voor de start van de werken, niet zijn uitgevoerd", aldus Xiaoxiang Morning Post. Volgens bouwheer Broad Group moet de toren 838 meter hoog worden, of net iets hoger dan Burj Khalifa in Dubai, die met 830 meter nu nog de hoogste ter wereld is. Begin deze week liet Broad Group weten dat de werken begonnen waren. Zodra de funderingen gelegd zouden zijn, zou er nog vier maanden nodig zijn om de toren helemaal af te werken, maakte de groep zich sterk. Zo'n snelle uitvoering van de werken deed bezorgdheid ontstaan over de kwaliteit van het gebouw. GeprefabriceerdVorig jaar lokte Broad Group al de aandacht van de media, toen het erin slaagde om op twee weken tijd een toren van 29 verdiepingen te bouwen. Dat was mogelijk door geprefabriceerde eenheden te gebruiken die een voor een op elkaar gezet worden. De groep kondigde toen al aan dat dezelfde techniek gebruikt zou worden om eind 2012 de hoogste toren ter wereld te bouwen. De start van die werken werd echter verschillende keren uitgesteld. Na onderzoek naar de milieu-impact en de veiligheid van het project waren nog bepaalde toelatingen nodig, aldus de krant, die zich beroept op anonieme ambtenaren. Een woordvoerder van Broad Group verklaarde aan het Franse persbureau AFP dat het bedrijf over alle nodige vergunningen beschikt. (Belga/TE)