Vrijwilligers moeten lege zitjes vullen en sfeer maken in Sotsji

Toeschouwers van de slopestylefinale in het snowboarden © Reuters
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

Het gebrek aan sfeer en de vele lege zitplaatsen op de Olympische Winterspelen in Sotsji houden de top van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bezig. De organisatie vraagt intussen aan vrijwilligers om de lege zitjes te vullen en sfeer te maken bij minder populaire sporten.

Enkele weken voor de start van de Winterspelen in Sotsji zei het organisatiecomité nog dat ‘geen lege zitjes te verwachten’. Dat blijkt nu anders uit te draaien. Zelfs bij populaire disciplines als ijshockey, snowboarden en snelschaatsen bleven er afgelopen weekend veel zitplaatsen open, zo was te zien op de televisiebeelden.

Een Russische vrijwilliger zei aan het Canadese CBC News dat de organisatoren ook voor de openingsceremonie (vorige vrijdag) op het laatste moment vrijwilligers hebben gevraagd om hier en daar opengebleven zitjes in het Fisjt-stadion te vullen.

Veiligheid

Het houdt de top van het IOC bezig. ‘We werden daarvoor gewaarschuwd. Er zijn onvoldoende toeschouwers, de stadions zitten niet vol en er is een beetje een gebrek aan enthousiasme’, zegt marketinghoofd Gerhard Heiberg.

Een van de oorzaken van het wegblijven van internationale toeschouwers is mogelijk de bezorgdheid om veiligheid. De leiding van het IOC is zich bewust van het probleem en zoekt samen met het organisatiecomité naar een oplossing. ‘De organisatoren moeten erop toezien dat ze de stadions gevuld krijgen’, aldus Heiberg.

Intussen worden lege zitplaatsen toegewezen aan vrijwilligers, bevestigt het organisatiecomité. ‘Als we zien dat de opkomst laag blijft en er zitplaatsen over zijn, dan nodigen we vrijwilligers uit om toeschouwer te zijn,’ zei woordvoerster Alexandra Kosterina aan persbureau AP.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content