‘Seppe Smits heeft het beste van zichzelf laten zien’ (Sneeuwsport Vlaanderen)

Seppe Smits © BELGA
Annelies Van Erp
Annelies Van Erp Medewerker van ngo Memisa

‘Verslagen, maar tegelijkertijd ook erg trots’, reageert Lode Nolf, directeur van de vzw Sneeuwsport Vlaanderen, op de gemiste finaleplaats van Seppe Smits tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji.

Samen met een heleboel fans keek Lode Nolf, directeur van de vzw Sneeuwsport Vlaanderen, naar Seppe Smits’ prestatie in het ‘Sochi Huis’ in Liedekerke. “Na zijn prestatie, toen bleek dat hij net niet naar de finale zou gaan, heerste een dubbel gevoel. Enerzijds verslagenheid, maar anderzijds ook trots”, aldus Nolf.

Voor Nolf riep de halve finale een déjà-vu gevoel op. “Net zoals in de kwalificaties scheelde het maar 0.25 punt.” Smits werd vijfde op 0,25 punt van de vierde. Enkel de eerste vier mogen door naar de finale die later vandaag plaatsvindt.

Toch heeft Smits volgens Nolf het beste van zichzelf laten zien. “Al was hij tijdens de halve finale misschien iets minder sterk dan tijdens de kwalificaties. De druk kan hebben meegespeeld.”

Smits: ‘Ik ben trots op mijn prestatie’

“Seppe zelf reageerde erg sportief”, zegt Nolf die hem al de lijn had. “Hij was erg koel en nuchter en zei dat hij trots was op zijn prestatie. Het lijkt wel of de supporters harder teleurgesteld zijn dan hijzelf.”

Uiteindelijk eindigt Smits dertiende op de Spelen. “Iets waar we ongelofelijk trots op mogen zijn.” Voor Sneeuwsport Vlaanderen is Smits deelname aan de Winterspelen dan ook een uitstekende publiciteitscampagne voor sneeuwsport. “De Winterspelen zijn een hoogmis voor ons en dankzij Smits maakt het grote publiek nu ook kennis met snowboarden.

“Bovendien is Seppe een voorbeeld voor een nieuwe generatie. Hij inspireert veel jonge snowboarders, wat wij alleen maar kunnen toejuichen.”

Partner Content