Dat heeft Heiner Bielefeldt, speciale rapporteur van de VN over vrijheid van geloof of overtuiging, gezegd. Bielefeldt is een onafhankelijk en onbezoldigd, in Genève gevestigd VN-rapporteur.

Bielefeldt: 'Gênant voorbeeld van krachtige impact vooroordelen'

'De manier waarop sommige mediacommentatoren onmiddellijk de verschrikkelijke massamoord in Noorwegen linkten aan islamterrorisme is een onthullend en inderdaad ook gênant voorbeeld van de krachtige impact van vooroordelen en hun vermogen om stereotypen te omsluiten', aldus Bielefeldt.

'Een oprecht respect voor de slachtoffers zou hebben voorkomen dat conclusies werden getrokken louter gebaseerd op giswerk'.

Heel veel media brachten de massamoord door Anders Behring Breivik oorspronkelijk in verband met de militaire medewerking van Noorwegen aan de bezettingen van Irak en Afghanistan. (Belga/SD)

Dat heeft Heiner Bielefeldt, speciale rapporteur van de VN over vrijheid van geloof of overtuiging, gezegd. Bielefeldt is een onafhankelijk en onbezoldigd, in Genève gevestigd VN-rapporteur. Bielefeldt: 'Gênant voorbeeld van krachtige impact vooroordelen' 'De manier waarop sommige mediacommentatoren onmiddellijk de verschrikkelijke massamoord in Noorwegen linkten aan islamterrorisme is een onthullend en inderdaad ook gênant voorbeeld van de krachtige impact van vooroordelen en hun vermogen om stereotypen te omsluiten', aldus Bielefeldt. 'Een oprecht respect voor de slachtoffers zou hebben voorkomen dat conclusies werden getrokken louter gebaseerd op giswerk'. Heel veel media brachten de massamoord door Anders Behring Breivik oorspronkelijk in verband met de militaire medewerking van Noorwegen aan de bezettingen van Irak en Afghanistan. (Belga/SD)