Vijf voormalige Amerikaanse presidenten verzamelen voor benefietconcert orkaanslachtoffers

George H.W. Bush, Barack Obama, Bill Clinton en Jimmy Carter © Belga

De vijf nog levende Amerikaanse voormalige presidenten komen allemaal naar het benefietconcert waarop geld zal ingezameld worden voor de slachtoffers van en de heropbouw na de orkanen Harvey, Irma en Maria. Dat heeft de George H.W. Bush Presidential Library Foundation donderdag aangekondigd, stelt CNN.

Het benefietconcert vindt plaats in het kader van The One America Appeal. Dat is een gemeenschappelijke oproep gelanceerd door de vijf voormalige Amerikaanse presidenten aan burgers om de hulpverlening en heropbouw na de verwoestende orkanen te steunen.

Het concert Deep From the Heart: The One America Appeal gaat op 21 oktober door in een universiteit in Texas. Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, George H.W. Bush en Jimmy Carter zullen het evenement in eigen persoon luister komen bijzetten. Het publiek zal kunnen kijken naar optredens van rock- en countryzangers zoals ALABAMA, the Gatlin Brothers, Lyle Lovett, Robert Earl Keen, Sam Moore, Yolanda Adams, Cassadee Pope en Stephanie Quayle.

‘De 43ste president (George W. Bush, red.) en ik, en onze vooraanstaande collega’s van deze ‘One America Appeal’, zijn zeer dankbaar aan deze geweldige artiesten – sommige oude vrienden, sommige onder hen nieuwe – om hun tijd en talent te geven aan de zeer dringende zaak van de heropbouw na de orkanen in Texas, Florida en in het Caraïbische gebied’, zei ex-president George H.W. Bush in een verklaring.

Partner Content