Video’s aanslag Nice: Vlaamse ooggetuigen reageren – steun uit buitenland

Bekijk de video’s over de aanslag in Nice. De Vlaamse Rhomi Martens was in Nice toen een vrachtwagenchauffeur plots de menigte inreed. ‘Wij zijn naar het strand gelopen. Mensen zwommen zelfs de zee in.’

Volg het nieuws over de aanslag in Nice in onze LIVE.

Een overzicht van wat we zeker weten tot nu toe leest u hier.

Bekijk:

De video’s: Vlaamse ooggetuigen reageren

De foto’s: Frankrijk op Quatorze Juillet weer getroffen door aanslag

De Franse president François Hollande heeft omstreeks 3.30 uur een toespraak gegeven naar aanleiding van de gebeurtenissen in Nice. “Het gaat om een aanslag waarvan het terroristische karakter niet ontkend kan worden.” Hij zei ook dat de noodtoestand verlengd wordt met drie maanden. Die was op 14 juli pas nog opgeheven.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft in Nice de pers toegesproken. “Zeker 80 mensen (dat dodentol is ondertussen opgetrokken naar 84, red)zijn om het leven gekomen, 18 mensen verkeren in kritieke toestand.”

Er waren ook Vlamingen in Nice op het moment van de aanslag. Zij zagen alles gebeuren en konden zelf maar op het nippertje ontkomen. Enkelen van hen getuigden op Radio 1.

De Vlaamse Rhomi Martens was in Nice toen een vrachtwagenchauffeur plots de menigte inreed. “Wij zijn naar het strand gelopen. Mensen zwommen zelfs de zee in.”

Ook de Vlaamse Savannah Van Geyt zag de aanslag in Nice gebeuren, zo zegt ze aan VTM. Zij was op dat moment aanwezig voor het vuurwerk op de Promenade des Anglais. “Het vuurwerk was net afgelopen. Op dat moment is een heel grote witte truck ingereden op de menigte. De paniek brak snel uit, want de truck reed met hoge snelheid. Iedereen is weggevlucht, de straten ingelopen. Mensen duwden elkaar weg en probeerden ergens binnen te raken.”

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk heeft vanop de Europees-Aziatische top gereageerd op de gebeurtenissen in de Franse stad Nice. “We zijn samen met de families van de slachtoffers, het Franse volk en zijn regering verenigd in het gevecht tegen geweld en haat.”

Ook minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft vanop de Europees-Aziatische top gereageerd. Hij betuigde zijn medeleven aan de slachtoffers en hun families. “Het gaat opnieuw om een daad van barbarij.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content