De Amerikaanse overheid is gesloten omdat de Republikeinen en de Democraten geen akkoord bereiken over hun begroting. De Republikeinen willen dat president Barack Obamazijn Obamacare, die een verplichte ziekteverzekering voor alle Amerikanen stipuleert, een jaar uitstelt. Obama wil daar niets van weten, de Democraten weigeren te onderhandelen 'met het pistool tegen het hoofd'.

En dus is de Amerikaanse overheid 'gesloten'. Maar wat betekent dat eigenlijk? Zijn alle deuren van het Witte Huis op slot en kunnen plunderende bendes hun gang gaan? Een overzicht biedt dit heldere filmpje.

De Amerikaanse overheid is gesloten omdat de Republikeinen en de Democraten geen akkoord bereiken over hun begroting. De Republikeinen willen dat president Barack Obamazijn Obamacare, die een verplichte ziekteverzekering voor alle Amerikanen stipuleert, een jaar uitstelt. Obama wil daar niets van weten, de Democraten weigeren te onderhandelen 'met het pistool tegen het hoofd'. En dus is de Amerikaanse overheid 'gesloten'. Maar wat betekent dat eigenlijk? Zijn alle deuren van het Witte Huis op slot en kunnen plunderende bendes hun gang gaan? Een overzicht biedt dit heldere filmpje.