De journalisten waren aan het werk in het zuidoosten van Minneapolis, waar werd geplunderd en brandgesticht. Volgens zender NBC zijn ze opgepakt omdat ze waren gezegd weg te gaan en dit niet deden. De rellen zijn uitgebroken na de dood maandag van een 46-jarige zwarte verdachte door toedoen van een blanke agent.

In een verklaring zegt CNN dat het team werd gearresteerd 'omdat het zijn werk deed en ondanks zichzelf te identificeren'.

De zender gewaagt van een 'schending van het eerste amendement op de grondwet'.

Hieronder doet Jimenez zijn verhaal.

500 soldaten

Vijfhonderd soldaten van de Nationale Garde waren vrijdagmorgen in Minneapolis op de been om de rust te herstellen in de Amerikaanse stad, na een derde nacht op rij van geweld, zo deelde het leger mee. De manschappen van de 'National Guard' van de staat Minnesota 'zullen steun bieden aan de burgerlijke autoriteiten, zolang ze daar om gevraagd worden, om de veiligheid van mensen en goederen te verzekeren', zo preciseert de mededeling.

De gouverneur van de staat, Tim Walz, had donderdag een decreet ondertekend om de interventie van de National Guard toe te staan.

De journalisten waren aan het werk in het zuidoosten van Minneapolis, waar werd geplunderd en brandgesticht. Volgens zender NBC zijn ze opgepakt omdat ze waren gezegd weg te gaan en dit niet deden. De rellen zijn uitgebroken na de dood maandag van een 46-jarige zwarte verdachte door toedoen van een blanke agent. In een verklaring zegt CNN dat het team werd gearresteerd 'omdat het zijn werk deed en ondanks zichzelf te identificeren'. De zender gewaagt van een 'schending van het eerste amendement op de grondwet'.Hieronder doet Jimenez zijn verhaal. Vijfhonderd soldaten van de Nationale Garde waren vrijdagmorgen in Minneapolis op de been om de rust te herstellen in de Amerikaanse stad, na een derde nacht op rij van geweld, zo deelde het leger mee. De manschappen van de 'National Guard' van de staat Minnesota 'zullen steun bieden aan de burgerlijke autoriteiten, zolang ze daar om gevraagd worden, om de veiligheid van mensen en goederen te verzekeren', zo preciseert de mededeling. De gouverneur van de staat, Tim Walz, had donderdag een decreet ondertekend om de interventie van de National Guard toe te staan.