Het nieuwe Berlijnse magazine Straight richt zich op lesbiennes. Om het blad te promoten, doet een videoclip de ronde op het internet waarin de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) als lesbienne wordt voorgesteld.

Het is bekend dat Merkel niet echt wild is van het 'recht op huwelijk voor iedereen' en de vrouw in het reclamefilmpje is dan ook een dubbelganger uit Polen. Op de achtergrond zijn radioberichten over Ierland te horen waar een referendum onlangs het pad effende voor het huwelijke tussen mensen van hetzelfde geslacht.

'We wilden op de thematiek van het homohuwelijk inzoomen en mevrouw Merkel uiteraard winnen voor deze zaak', zei Eva Werle, woordvoerster van Straight. Het blad werd vandaag/woensdag gelanceerd en zal het komende jaar zes keer verschijnen. (Belga/WB)

Het nieuwe Berlijnse magazine Straight richt zich op lesbiennes. Om het blad te promoten, doet een videoclip de ronde op het internet waarin de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) als lesbienne wordt voorgesteld.Het is bekend dat Merkel niet echt wild is van het 'recht op huwelijk voor iedereen' en de vrouw in het reclamefilmpje is dan ook een dubbelganger uit Polen. Op de achtergrond zijn radioberichten over Ierland te horen waar een referendum onlangs het pad effende voor het huwelijke tussen mensen van hetzelfde geslacht.'We wilden op de thematiek van het homohuwelijk inzoomen en mevrouw Merkel uiteraard winnen voor deze zaak', zei Eva Werle, woordvoerster van Straight. Het blad werd vandaag/woensdag gelanceerd en zal het komende jaar zes keer verschijnen. (Belga/WB)