Zowel in Frankrijk en Zwitserland kondigt zaterdag zich aan als een zwarte dag. Ook in Duitsland en, in mindere mate Oostenrijk, wordt het aanschuiven. Als het zomerweer opnieuw doorbreekt, zal het ook druk worden op de Belgische wegen richting kust.

Het eerste weekend van augustus betekent traditioneel een zeer moeilijk verkeersweekend in Frankrijk. Zowel richting het zuiden, in de Rhônevallei en rond Bordeaux, en richting Bretagne wordt het zaterdag aanschuiven. Rond 13 uur, het piekuur, verwacht VAB 800 km file.

In Duitsland wordt het ook aanschuiven aan de knooppunten rond München en richting Oostenrijk en dit vanaf vrijdag. Wie vrijdag terugkeert uit vakantie, vermijdt dus best Duitsland.

Net zoals in Frankrijk staat ook in Zwitserland het drukste verkeersweekend voor de deur. Automobilisten moeten rekening houden met meer dan drie uur wachttijd aan de Gotthardtunnel richting Italië.

Wie dit weekend op vakantie vertrekt, doet dit dus het best niet op zaterdag. Beide automobilistenverenigingen raden vakantiegangers daarom aan om zondag te vertrekken, of zelfs maandag te overwegen. Wie terugkeert naar België, doet dit best op vrijdag of zondag. (Belga/TE)

Zowel in Frankrijk en Zwitserland kondigt zaterdag zich aan als een zwarte dag. Ook in Duitsland en, in mindere mate Oostenrijk, wordt het aanschuiven. Als het zomerweer opnieuw doorbreekt, zal het ook druk worden op de Belgische wegen richting kust. Het eerste weekend van augustus betekent traditioneel een zeer moeilijk verkeersweekend in Frankrijk. Zowel richting het zuiden, in de Rhônevallei en rond Bordeaux, en richting Bretagne wordt het zaterdag aanschuiven. Rond 13 uur, het piekuur, verwacht VAB 800 km file. In Duitsland wordt het ook aanschuiven aan de knooppunten rond München en richting Oostenrijk en dit vanaf vrijdag. Wie vrijdag terugkeert uit vakantie, vermijdt dus best Duitsland.Net zoals in Frankrijk staat ook in Zwitserland het drukste verkeersweekend voor de deur. Automobilisten moeten rekening houden met meer dan drie uur wachttijd aan de Gotthardtunnel richting Italië. Wie dit weekend op vakantie vertrekt, doet dit dus het best niet op zaterdag. Beide automobilistenverenigingen raden vakantiegangers daarom aan om zondag te vertrekken, of zelfs maandag te overwegen. Wie terugkeert naar België, doet dit best op vrijdag of zondag. (Belga/TE)