Het afscheid van Christie komt niet als een verrassing. Christie eindigde in de voorverkiezingen van New Hampshire slechts als zesde van de Republikeinen bij wie Donald Trump de grote triomfator werd. Volgens de gezaghebbende website realclearpolitics.com kreeg Christie, bij 95 procent van de stemmen geteld, met 7,4 procent van de stemmen geen enkele afgevaardigde voor de Republikeinse partijconventie achter zich.

Hoewel hij in 2012 nog op de shortlist stond om Mitt Romney te steunen in zijn race naar het Witte Huis, had Christie dit jaar nooit echt uitzicht op de Amerikaanse nominatie. Vooral bij de conservatieve kiezers lag Christie niet goed. Hij moest het afgelopen jaar op verschillende vlakken zijn standpunten wijzigen om tegemoet te komen aan de achterban.

Christie staat niet bekend als een hardliner, maar zette als gouverneur van New Jersey ook verschillende samenwerkingen op met de Democraten. Bekend is de foto met president Barack Obama in 2012, na de doortocht van orkaan Katherina.

De Amerikaanse nieuwssites maken al analyses dat Christie de race op zijn minst niet alleen verlaat, maar ook Marc Rubio met zich meesleurt. In het debat van afgelopen week haalden de andere kandidaten het grof geschut boven, maar het was vooral Christie die Rubio in verlegenheid bracht met opmerkingen over diens onervarendheid en twijfelachtige retorische trucs. Sindsdien zitten de peilingen ook voor Rubio tegen.

Het afscheid van Christie komt niet als een verrassing. Christie eindigde in de voorverkiezingen van New Hampshire slechts als zesde van de Republikeinen bij wie Donald Trump de grote triomfator werd. Volgens de gezaghebbende website realclearpolitics.com kreeg Christie, bij 95 procent van de stemmen geteld, met 7,4 procent van de stemmen geen enkele afgevaardigde voor de Republikeinse partijconventie achter zich.Hoewel hij in 2012 nog op de shortlist stond om Mitt Romney te steunen in zijn race naar het Witte Huis, had Christie dit jaar nooit echt uitzicht op de Amerikaanse nominatie. Vooral bij de conservatieve kiezers lag Christie niet goed. Hij moest het afgelopen jaar op verschillende vlakken zijn standpunten wijzigen om tegemoet te komen aan de achterban. Christie staat niet bekend als een hardliner, maar zette als gouverneur van New Jersey ook verschillende samenwerkingen op met de Democraten. Bekend is de foto met president Barack Obama in 2012, na de doortocht van orkaan Katherina.De Amerikaanse nieuwssites maken al analyses dat Christie de race op zijn minst niet alleen verlaat, maar ook Marc Rubio met zich meesleurt. In het debat van afgelopen week haalden de andere kandidaten het grof geschut boven, maar het was vooral Christie die Rubio in verlegenheid bracht met opmerkingen over diens onervarendheid en twijfelachtige retorische trucs. Sindsdien zitten de peilingen ook voor Rubio tegen.