Verdachte schietpartij Tucson pleit onschuldig

© EPA

Bij de schietpartij op 8 januari in het Amerikaanse Tucson vielen zes doden en dertien gewonden, onder wie Congreslid Gabrielle Giffords.

Jared Lee Loughner, de verdachte van de schietpartij op 8 januari in het Amerikaanse Tucson (Arizona), heeft maandag onschuldig gepleit voor drie aanklachten voor poging tot moord op Congreslid Gabrielle Giffords en twee van haar assistenten.

Dat heeft zijn advocaat Judy Clarke laten weten.

Volgens journalisten in de rechtszaal zei Loughner (22) geen woord tijdens de zitting, maar glimlachte hij voortdurend.

Zes doden

Bij de schietpartij tijdens een openbare meeting van Giffords aan een winkelcentrum in Tucson vielen zes doden en dertien gewonden, onder wie Giffords.

De 40-jarige Giffords, die een kogel in het hoofd kreeg, verliet vrijdag het ziekenhuis in Tucson en werd overgebracht naar Texas, waar ze aan haar revalidatie werkt. Volgens artsen van het Memorial Hermann Hospital in Houston zijn haar vooruitzichten op een herstel uitstekend.

Vorige week werd Loughner door een volksjury in verdenking gesteld van moordpoging op Giffords en twee van haar assistenten. Verwacht wordt dat er nog aanklachten volgen. Bij schuldigverklaring riskeert hij de doodstraf. Op 9 maart is een nieuwe hoorzitting gepland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content