De Democratische Conventie was over het algemeen tot in de puntjes uitgewerkt, volgens een draaiboek, en met een telepromter waarvan vooraf goedgekeurde teksten konden worden voorgelezen.

Ondanks dat uitgewerkte script kwam er af en toe toch een aangrijpend moment, en misschien geen enkel meer dan de tussenkomst van Khizr Khan, vader van kapitein Humayun Khan, die in 2004 in Irak sneuvelde, toen een bomauto op zijn peloton afstevende. Humayun wist de groep waarover hij bevel voerde weg te sturen, maar hijzelf werd dodelijk getroffen nadat hij enkele passen in de richting van de aanstormende auto had gezet.

Sinds 11 september 2001 zijn 14 moslims gesneuveld in het Amerikaans leger.

Vader Khizr Khan, geflankeerd door de moeder van Humayun, sprak volgens de New York Times zonder teleprompter.

"We staan hier als de ouders van Humayun Khan en als patriottische moslims met onverdeelde loyauteit voor dit land".

"Zoals vele migranten kwamen we met lege handen naar dit land. We geloofden in Amerikaanse democratie - dat met hard werk en de goedheid van dit land, we konden delen in en bijdragen aan zijn zegeningen".

"Onze zoon, Humayun, droomde ervan legeradvocaat te zijn. Maar hij liet die droom voor wat hij was op de dag dat hij zijn leven opofferde om zijn medesoldaten te redden. Hillary Clinton had gelijk toen ze mijn zoon 'het beste van Amerika' noemde".

"Als het aan Donald Trump zou liggen, zou hij nooit in Amerika geweest zijn" - een verwijzing naar Trumps plan om moslims uit het land te houden.

"Donald Trump besmeurt onophoudelijk het karakter van moslims. Hij toont geen respect voor andere minderheden, vrouwen, rechter, zelfs zijn eigen partijleiding. Hij wil muren bouwen en ons uit dit land verbannen".

"Donald Trump, je vraagt dat Amerikanen je vertrouwen met hun toekomst. Sta me toe jou te vragen: heb je de grondwet van de VS zelfs maar gelezen?" Hij haalde zijn exemplaar uit zijn binnenzak. "Ik zal je met graagte mijn exemplaar uitlenen. Zoek in dat document naar de woorden 'vrijheid' en 'gelijke bescherming onder de wet'."

"Ben je ooit op bezoek geweest in Arlington Cemetery? Kijk naar de naar de graven van de moedige patriotten die stierven terwijl ze Amerika verdedigden - je zult alle geloven, geslachten en ethniciteiten zien."

"Jij hebt niets en niemand opgeofferd".

Bedaarde woorden die door merg en been gingen.

De Democratische Conventie was over het algemeen tot in de puntjes uitgewerkt, volgens een draaiboek, en met een telepromter waarvan vooraf goedgekeurde teksten konden worden voorgelezen.Ondanks dat uitgewerkte script kwam er af en toe toch een aangrijpend moment, en misschien geen enkel meer dan de tussenkomst van Khizr Khan, vader van kapitein Humayun Khan, die in 2004 in Irak sneuvelde, toen een bomauto op zijn peloton afstevende. Humayun wist de groep waarover hij bevel voerde weg te sturen, maar hijzelf werd dodelijk getroffen nadat hij enkele passen in de richting van de aanstormende auto had gezet.Sinds 11 september 2001 zijn 14 moslims gesneuveld in het Amerikaans leger.Vader Khizr Khan, geflankeerd door de moeder van Humayun, sprak volgens de New York Times zonder teleprompter."We staan hier als de ouders van Humayun Khan en als patriottische moslims met onverdeelde loyauteit voor dit land"."Zoals vele migranten kwamen we met lege handen naar dit land. We geloofden in Amerikaanse democratie - dat met hard werk en de goedheid van dit land, we konden delen in en bijdragen aan zijn zegeningen"."Onze zoon, Humayun, droomde ervan legeradvocaat te zijn. Maar hij liet die droom voor wat hij was op de dag dat hij zijn leven opofferde om zijn medesoldaten te redden. Hillary Clinton had gelijk toen ze mijn zoon 'het beste van Amerika' noemde"."Als het aan Donald Trump zou liggen, zou hij nooit in Amerika geweest zijn" - een verwijzing naar Trumps plan om moslims uit het land te houden."Donald Trump besmeurt onophoudelijk het karakter van moslims. Hij toont geen respect voor andere minderheden, vrouwen, rechter, zelfs zijn eigen partijleiding. Hij wil muren bouwen en ons uit dit land verbannen"."Donald Trump, je vraagt dat Amerikanen je vertrouwen met hun toekomst. Sta me toe jou te vragen: heb je de grondwet van de VS zelfs maar gelezen?" Hij haalde zijn exemplaar uit zijn binnenzak. "Ik zal je met graagte mijn exemplaar uitlenen. Zoek in dat document naar de woorden 'vrijheid' en 'gelijke bescherming onder de wet'.""Ben je ooit op bezoek geweest in Arlington Cemetery? Kijk naar de naar de graven van de moedige patriotten die stierven terwijl ze Amerika verdedigden - je zult alle geloven, geslachten en ethniciteiten zien.""Jij hebt niets en niemand opgeofferd".Bedaarde woorden die door merg en been gingen.