In de Zuid-Turkse stad Adana raakten zes mensen gewond, waaronder drie ernstig. In Mersin liep niemand verwondingen op. Beide ontploffingen vonden gelijktijdig plaats. De bommen zouden in een postpakket en een boeket bloemen zijn verborgen.

Het kantoor van de HDP in Mersin, Zuid-Turkije., Belga
Het kantoor van de HDP in Mersin, Zuid-Turkije. © Belga

Kiesdrempel

Een maand geleden al vuurden onbekenden geweerschoten af op het kantoor van de oppositiepartij in de hoofdstad Ankara. Vooralsnog eiste niemand de bomaanslagen op.

Hoewel de HDP een kleine partij is, kan ze het de AKP van huidige president Recep Tayyip Erdogan moeilijk maken als ze de kiesdrempel van 10 procent behaalt.

Op 7 juni kunnen ruim 56 miljoen Turken naar de stembus om 550 parlementsleden van de Nationale Assemblee te verkiezen. (NC)

In de Zuid-Turkse stad Adana raakten zes mensen gewond, waaronder drie ernstig. In Mersin liep niemand verwondingen op. Beide ontploffingen vonden gelijktijdig plaats. De bommen zouden in een postpakket en een boeket bloemen zijn verborgen.Een maand geleden al vuurden onbekenden geweerschoten af op het kantoor van de oppositiepartij in de hoofdstad Ankara. Vooralsnog eiste niemand de bomaanslagen op.Hoewel de HDP een kleine partij is, kan ze het de AKP van huidige president Recep Tayyip Erdogan moeilijk maken als ze de kiesdrempel van 10 procent behaalt. Op 7 juni kunnen ruim 56 miljoen Turken naar de stembus om 550 parlementsleden van de Nationale Assemblee te verkiezen. (NC)