Ook van Chinese zijde kwamen positieve geluiden. Zo sprak topdiplomaat Wang Yi van een win-winsituatie die mogelijk is als 'beide kanten slim genoeg zijn om aan elkaars eisen te voldoen'

. De Amerikanen verhoogden afgelopen vrijdag de invoerheffingen op zo'n 200 miljard dollar aan Chinese goederen en overwegen die uit te breiden naar een bijkomende 300 miljard dollar aan producten.

Het gaat dan onder meer om kinderkleding, speelgoed, mobiele telefoons en laptops, blijkt uit een lijst die de Amerikaanse administratie publiceerde. Die uitbreiding zou ten vroegste einde juni ingaan. De Chinezen sloegen maandag terug door aan te kondigden dat de importtarieven op zo'n 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen zullen verhogen vanaf 1 juni. Analisten waarschuwen dat dit de Amerikaanse economie kan schaden, en zelfs in een recessie kan duwen.

De beurzen gingen dinsdag weer wat hoger, na de stevige verliezen van de voorbije dagen.

Ook van Chinese zijde kwamen positieve geluiden. Zo sprak topdiplomaat Wang Yi van een win-winsituatie die mogelijk is als 'beide kanten slim genoeg zijn om aan elkaars eisen te voldoen'. De Amerikanen verhoogden afgelopen vrijdag de invoerheffingen op zo'n 200 miljard dollar aan Chinese goederen en overwegen die uit te breiden naar een bijkomende 300 miljard dollar aan producten. Het gaat dan onder meer om kinderkleding, speelgoed, mobiele telefoons en laptops, blijkt uit een lijst die de Amerikaanse administratie publiceerde. Die uitbreiding zou ten vroegste einde juni ingaan. De Chinezen sloegen maandag terug door aan te kondigden dat de importtarieven op zo'n 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen zullen verhogen vanaf 1 juni. Analisten waarschuwen dat dit de Amerikaanse economie kan schaden, en zelfs in een recessie kan duwen. De beurzen gingen dinsdag weer wat hoger, na de stevige verliezen van de voorbije dagen.