Trump wenst Clinton beterschap (en kondigt nieuws over eigen gezondheid aan)

Donald Trump © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wenst zijn Democratische rivaal Hillary Clinton, die met een longontsteking kampt, een spoedig herstel. Tegelijkertijd wijst hij er wel fijntjes op dat de gezondheid van de kandidaten een thema in de campagne is en kondigt hij ‘zeer, zeer specifieke’ details over zijn eigen gezondheidstoestand aan.

‘Er is iets aan de hand, maar ik hoop gewoon dat ze beter wordt en de draad weer kan oppikken,’ zei Trump in Fox & friends op Fox News.

Onwel

Clinton moest zondag een 9/11-herdenkingsplechtigheid in New York verlaten omdat ze onwel werd. Haar tweedaagse campagnetrip naar Californië werd noodgedwongen afgelast. Volgens haar dokter kampt Clinton sinds vrijdag met een longontsteking. Zondag zou ze echter vooral last hebben gehad van de warmte en uitdroging.

Via de sociale media werd een video verspreid waarop te zien is hoe Clinton door haar begeleiders moest worden ondersteund en in een auto werd geholpen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Thema gezondheid

De ‘malaise’ van Clinton is slecht nieuws voor de Democraten en een troef voor Trump, die al een tijdje beweert dat zijn tegenstander gezondheidsproblemen heeft en daardoor niet geschikt is om de Verenigde Staten te leiden.

Tegenover Fox News zei Trump dat gezondheid een thema is tijdens de verkiezingscampagne en dat hij zelf vorige week een medisch onderzoek heeft ondergaan. Hij belooft binnenkort ‘zeer, zeer specifieke’ details daarover vrij te geven. ‘Ik denk dat ze goed gaan zijn. Ik voel me geweldig’, pochte hij.

Excuses

Clinton blikt zo terug op een slecht weekend in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 8 november. Zaterdag al verontschuldigde ze zich omdat ze had gezegd dat ‘de helft van de aanhangers van Trump betreurenswaardig zijn’.

Professor Herman Matthijs onderzoekt de kansen van Clinton en Trump. Vandaag: Clinton. Dinsdag Trump.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content