"Rusland, als je luistert, dan hoop ik dat je erin zal slagen de ruim 30.000 ontbrekende e-mails te vinden", zo verklaarde Donald Trump tijdens een persconferentie in Doral (Florida). Later plaatste hij nog een bericht op Twitter, waarin hij Rusland - of gelijk welk ander land - opriep om de ontbrekende mails van Clinton aan de FBI te bezorgen.

Trump verwees daarbij naar het feit dat Hillary Clinton als minister van Buitenlandse Zaken (2009-2013) haar professionele mails verstuurde vanaf een privémailadres, hoewel ze eigenlijk haar overheidsaccount had moeten gebruiken. Ze liet ongeveer de helft van haar mails vernietigen omdat ze volgens haar van privé-aard waren. Die mails zijn nog altijd zoek.

'Ik heb niets met Poetin'

In de aanloop naar de Democratische Conventie lekte via WikiLeaks bovendien een pakket van 20.000 gehackte mails uit van medewerkers van het Democratische partijbestuur. De partij legde de schuld daarvoor meteen bij Rusland, wat volgens onder meer The New York Times nu bevestigd wordt door Amerikaanse geheime diensten. Het Kremlin ontkent echter in vele toonaarden.

In elk geval is de zoveelste omstreden uitspraak van Trump in het verkeerde keelgat geschoten bij het campagneteam van Hillary Clinton. "Dit moet de eerste keer zijn dat de presidentskandidaat van een grote partij een buitenlandse mogendheid actief aanspoort tot spionage bij een tegenstander", klinkt het in een mededeling.

In de nasleep van de hacking bij de Democratisch Partij, benadrukte Trump nog dat hij geen banden met Rusland heeft. "Ik heb niets met Poetin. Ik weet niets over hem, behalve dan dat hij me zal respecteren. Hij heeft geen respect voor onze (huidige) president".

(Belga/RR)

"Rusland, als je luistert, dan hoop ik dat je erin zal slagen de ruim 30.000 ontbrekende e-mails te vinden", zo verklaarde Donald Trump tijdens een persconferentie in Doral (Florida). Later plaatste hij nog een bericht op Twitter, waarin hij Rusland - of gelijk welk ander land - opriep om de ontbrekende mails van Clinton aan de FBI te bezorgen. Trump verwees daarbij naar het feit dat Hillary Clinton als minister van Buitenlandse Zaken (2009-2013) haar professionele mails verstuurde vanaf een privémailadres, hoewel ze eigenlijk haar overheidsaccount had moeten gebruiken. Ze liet ongeveer de helft van haar mails vernietigen omdat ze volgens haar van privé-aard waren. Die mails zijn nog altijd zoek.In de aanloop naar de Democratische Conventie lekte via WikiLeaks bovendien een pakket van 20.000 gehackte mails uit van medewerkers van het Democratische partijbestuur. De partij legde de schuld daarvoor meteen bij Rusland, wat volgens onder meer The New York Times nu bevestigd wordt door Amerikaanse geheime diensten. Het Kremlin ontkent echter in vele toonaarden. In elk geval is de zoveelste omstreden uitspraak van Trump in het verkeerde keelgat geschoten bij het campagneteam van Hillary Clinton. "Dit moet de eerste keer zijn dat de presidentskandidaat van een grote partij een buitenlandse mogendheid actief aanspoort tot spionage bij een tegenstander", klinkt het in een mededeling. In de nasleep van de hacking bij de Democratisch Partij, benadrukte Trump nog dat hij geen banden met Rusland heeft. "Ik heb niets met Poetin. Ik weet niets over hem, behalve dan dat hij me zal respecteren. Hij heeft geen respect voor onze (huidige) president". (Belga/RR)