Tijdens zijn tussenkomst bij de Detroit Economic Club poneerde Trump dat het beleid van de huidige Democratische president Barack Obama te veel stokken in de wielen van ondernemers steekt. Zo pleitte hij onder meer voor een tijdelijk moratorium op regulering.

"Ik heb één overheersend doel inzake regulering: ik wil jobs en ik wil dat de rijkdom in de VS blijft. Het is tijd dat we het anker lichten dat ons naar beneden haalt", zo stelde Trump, wiens toespraak in de hoofdstad van de Amerikaanse auto-industrie meermaals werd verstoord door vrouwelijke actievoerders.

Trump schreeuwde ook opnieuw zijn afkeer van vrijhandelsverdragen uit. Dat ook zijn Democratische rivale Hillary Clinton kritische bedenkingen heeft, is volgens Trump maar schijn. "Hillary Clinton heeft handelsakkoorden gesteund die veel banen en rijkdom hebben gekost aan deze stad en dit land", zo verwees hij onder meer naar het verdrag dat toenmalig president Bill Clinton in 1993 sloot met Mexico en Canada.

Daarnaast zet Trump dus volop in op belastingverlagingen. Hij had het over de grootste fiscale revolutie sinds het bewind van Ronald Reagen in de jaren tachtig, een plan dat "dag en nacht" verschilt van dat van Clinton.

De miljardair bepleit onder meer een afschaffing van successierechten, de aftrek van alle kosten voor kinderopvang en aanzienlijke verlagingen van de personenbelastingen en de bedrijfsbelastingen.

Verscheidene economen plaatsen kritische kanttekeningen bij de fiscale plannen van Trump. Zo stelde het Tax Policy Center in december al dat het economisch project van de Republikeinse presidentskandidaat de staatsschuld van de Verenigde Staten met 9.500 miljard dollar zal doen toenemen in het bestek van een decennium. (Belga/JH)

Tijdens zijn tussenkomst bij de Detroit Economic Club poneerde Trump dat het beleid van de huidige Democratische president Barack Obama te veel stokken in de wielen van ondernemers steekt. Zo pleitte hij onder meer voor een tijdelijk moratorium op regulering. "Ik heb één overheersend doel inzake regulering: ik wil jobs en ik wil dat de rijkdom in de VS blijft. Het is tijd dat we het anker lichten dat ons naar beneden haalt", zo stelde Trump, wiens toespraak in de hoofdstad van de Amerikaanse auto-industrie meermaals werd verstoord door vrouwelijke actievoerders. Trump schreeuwde ook opnieuw zijn afkeer van vrijhandelsverdragen uit. Dat ook zijn Democratische rivale Hillary Clinton kritische bedenkingen heeft, is volgens Trump maar schijn. "Hillary Clinton heeft handelsakkoorden gesteund die veel banen en rijkdom hebben gekost aan deze stad en dit land", zo verwees hij onder meer naar het verdrag dat toenmalig president Bill Clinton in 1993 sloot met Mexico en Canada. Daarnaast zet Trump dus volop in op belastingverlagingen. Hij had het over de grootste fiscale revolutie sinds het bewind van Ronald Reagen in de jaren tachtig, een plan dat "dag en nacht" verschilt van dat van Clinton. De miljardair bepleit onder meer een afschaffing van successierechten, de aftrek van alle kosten voor kinderopvang en aanzienlijke verlagingen van de personenbelastingen en de bedrijfsbelastingen. Verscheidene economen plaatsen kritische kanttekeningen bij de fiscale plannen van Trump. Zo stelde het Tax Policy Center in december al dat het economisch project van de Republikeinse presidentskandidaat de staatsschuld van de Verenigde Staten met 9.500 miljard dollar zal doen toenemen in het bestek van een decennium. (Belga/JH)