Volgens procureur-generaal Wolfgang Gies is tegen de dispatcher een onderzoek opgestart wegens doding door nalatigheid. Nabij het Beierse kuuroord waren op een enkel spoor twee regionale treinen frontaal op elkaar gereden. De dispatcher had beide op het enkele spoor toegelaten.

"Had de dispatcher zich volgens de regels en plichtsbewust gedragen, dan was het niet tot een botsing gekomen", zo citeerde de Duitse openbare omroep ARD Gies. Na eerst aan het onderzoek te hebben willen meewerken, heeft de dispatcher nu omstandige verklaringen afgelegd, aldus de magistraat. Het ongeval met de twee treinen van de Duitse Bundesbahn (DB) gebeurde op de privaat uitgebate Meridian-lijn. (Belga/TE)

Volgens procureur-generaal Wolfgang Gies is tegen de dispatcher een onderzoek opgestart wegens doding door nalatigheid. Nabij het Beierse kuuroord waren op een enkel spoor twee regionale treinen frontaal op elkaar gereden. De dispatcher had beide op het enkele spoor toegelaten. "Had de dispatcher zich volgens de regels en plichtsbewust gedragen, dan was het niet tot een botsing gekomen", zo citeerde de Duitse openbare omroep ARD Gies. Na eerst aan het onderzoek te hebben willen meewerken, heeft de dispatcher nu omstandige verklaringen afgelegd, aldus de magistraat. Het ongeval met de twee treinen van de Duitse Bundesbahn (DB) gebeurde op de privaat uitgebate Meridian-lijn. (Belga/TE)