Top-Democrate Nancy Pelosi ‘getraumatiseerd’ door aanval op echtgenoot

Nancy Pelosi. © GETTY

Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter (speaker) van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is ‘getraumatiseerd’ door de gewelddadige aanval  op haar echtgenoot in hun huis in San Francisco.

Dat zegt ze in een eerste reactie op het voorval.

‘Onze kinderen, onze kleinkinderen en ik hebben een gebroken hart en zijn getraumatiseerd door de aanval die het leven van onze “Pop” (papa) in gevaar bracht’, aldus Pelosi in een brief op Twitter. ‘We zijn dankbaar voor de snelle respons van de ordediensten en hulpdiensten en voor de vitale medische zorg die hij krijgt.’

Pelosi bedankt iedereen voor de gebeden en de steunbetuigingen en voegt toe dat de toestand van haar echtgenoot blijft verbeteren.

De 82-jarige Paul Pelosi werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangevallen met een hamer in zijn woning in San Francisco. Hij werd ondertussen met succes geopereerd voor een schedelbreuk en verwondingen aan zijn arm en handen. Artsen verwachten dat hij volledig zal herstellen.

Volgens mediaberichten, die ook door president Joe Biden overgenomen werden, had de aanvaller ‘Waar is Nancy?”‘geroepen en Pelosi’s woordvoerder bevestigde dat de man wel degelijk naar haar op zoek was en Paul met de dood had bedreigd. Nancy Pelosi was op het moment van de aanval in Washington D.C.  De politie liet al weten dat de 42-jarige David Depape aangeklaagd zal worden voor onder meer poging tot doodslag, geweld met een dodelijk wapen en inbraak. Op het internet zijn profielen teruggevonden waaruit blijkt dat de verdachte waaruit bleek dat de dader geïnteresseerd was in complottheorieën over onder meer het coronavirus en het feit dat Donald Trump de echte winnaar was van de verkiezingen. De roep ‘Waar is Nancy?’ was ook te horen tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content