Theresa May zal ‘nieuwe, moedige’ brexit-deal voorleggen

De Britse premier Theresa May zegt dat ze de komende weken een ‘nieuwe, moedige’ deal zal voorleggen. Ze zal opnieuw proberen om een meerderheid in het parlement te halen voor haar brexit-deal.

May is optimistisch en gelooft dat de parlementsleden haar voorstel deze keer wel zullen steunen, zo schrijft ze in de krant The Sunday Times. ‘Ik geloof nog steeds dat er een meerderheid in het parlement te vinden is voor een uitstap met een deal.’ Volgens de regeringsleider gaat het om een ‘verbeterd’ pakket maatregelen.

De brexit-deal die Theresa May in november met Brussel overeenkwam, werd door de Britse parlementsleden al drie keer verworpen.

De brexit-deal die Theresa May in november met Brussel overeenkwam, werd door de Britse parlementsleden al drie keer verworpen. Londen moest daardoor aan Brussel al twee keer om uitstel vragen voor de brexit. Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie stond aanvankelijk gepland op 29 maart, maar is intussen verschoven naar ten laatste 31 oktober.

Het uitstel betekent ook dat Groot-Brittannië volgende week zal deelnemen aan de Europese verkiezingen.

Partner Content