“Terroristisch incident” in Londense metro

© Reuters

In een metrostation in Londen zijn drie mensen gewond geraakt nadat ze werden aangevallen door een man met een mes. De dader kon worden opgepakt, zo meldt de politie, die spreekt van een “terroristisch incident”.

De steekpartij deed zich zaterdagavond even na 19.00 uur (lokale tijd) voor in het metrostation Leytonstone, in het oosten van Londen. Eén man liep bij de steekpartij ernstige verwondingen op, maar hij verkeert niet in levensgevaar, zo meldt Scotland Yard. Twee anderen raakten lichtgewond.

De politie kwam snel ter plaatse. Om 19.14 uur, acht minuten nadat de oproep was binnengekomen, kon de verdachte met een stroomstootwapen overmeesterd worden. De man werd in voorlopige hechtenis genomen.

Volgens verschillende media zou de dader bij zijn aanval “dit is voor Syrië” geroepen hebben. Het Britse leger viert sinds donderdag in Syrië luchtaanvallen uit tegen de jihadistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

“We beschouwen dit als een terroristisch incident”, verklaarde Richard Walton, hoofd van de antiterreurpolitie. “Ik roep de bevolking op om kalm, maar alert en waakzaam te blijven.” Verder vraagt hij ook aan getuigen van het incident om zich bij de politie te melden. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content