Ted Cruz noemde het voormalige hoofd van Hewlett-Packard een buitengewoon leider die weet hoe ze banen moet creëren. "Steeds weer heeft Carly glazen plafonds verbrijzeld", zo zei Cruz. Cruz probeert te voorkomen dat Donald Trump de Republikeinse nominatie binnenhaalt en hoopt door samen te werken met Fiorina, die in februari uit de presidentsrace stapte, zijn campagne kracht bij te zetten. Vorige maand sprak Fiorina haar steun voor Cruz uit, en noemde hem de beste kandidaat om de gevestigde orde in Washington uit te dagen. Trump zette ze weg als een verdoken liberaal.

De aankondiging, vroeg naar Amerikaanse normen (waar de kandidaat vicepresident doorgaans tijdens de partijconventie in de zomer wordt bekendgemaakt), is een poging van Cruz om te tonen dat zijn campagne niet dood is, maar nog plannen maakt.

Mikken op een tweede ronde

Dinsdag won Trump met grote voorsprong vijf voorverkiezingen in de noordoostelijke staten, en stond Cruz nergens. Trump heeft een grote voorsprong wat het aantal afgevaardigden betreft, maar is niet zeker dat hij de vereiste meerderheid zal halen van 1.237 delegates.

Cruz moet in de resterende voorverkiezingen, te beginnen met Indiana waar volgende dinsdag wordt gestemd, sterk uit de hoek komen om Trump van die meerderheid weg te houden.

Als niemand in de eerste ronde de meerderheid haalt, worden delegates vrij om hun voorkeur te veranderen. In dat geval maakt Cruz weer kans.

Eerder deze week kondigde hij aan met zijn rivaal John Kasich te zullen samenwerken om de kansen van Trump te verkleinen. Kasich zal in Indiana geen campagne voeren, zodat Cruz er meer kans maakt om Trump te verslaan.

(Belga/RR)

Ted Cruz noemde het voormalige hoofd van Hewlett-Packard een buitengewoon leider die weet hoe ze banen moet creëren. "Steeds weer heeft Carly glazen plafonds verbrijzeld", zo zei Cruz. Cruz probeert te voorkomen dat Donald Trump de Republikeinse nominatie binnenhaalt en hoopt door samen te werken met Fiorina, die in februari uit de presidentsrace stapte, zijn campagne kracht bij te zetten. Vorige maand sprak Fiorina haar steun voor Cruz uit, en noemde hem de beste kandidaat om de gevestigde orde in Washington uit te dagen. Trump zette ze weg als een verdoken liberaal. De aankondiging, vroeg naar Amerikaanse normen (waar de kandidaat vicepresident doorgaans tijdens de partijconventie in de zomer wordt bekendgemaakt), is een poging van Cruz om te tonen dat zijn campagne niet dood is, maar nog plannen maakt. Dinsdag won Trump met grote voorsprong vijf voorverkiezingen in de noordoostelijke staten, en stond Cruz nergens. Trump heeft een grote voorsprong wat het aantal afgevaardigden betreft, maar is niet zeker dat hij de vereiste meerderheid zal halen van 1.237 delegates.Cruz moet in de resterende voorverkiezingen, te beginnen met Indiana waar volgende dinsdag wordt gestemd, sterk uit de hoek komen om Trump van die meerderheid weg te houden.Als niemand in de eerste ronde de meerderheid haalt, worden delegates vrij om hun voorkeur te veranderen. In dat geval maakt Cruz weer kans.Eerder deze week kondigde hij aan met zijn rivaal John Kasich te zullen samenwerken om de kansen van Trump te verkleinen. Kasich zal in Indiana geen campagne voeren, zodat Cruz er meer kans maakt om Trump te verslaan.(Belga/RR)