Dominique Strauss-Kahn werd op 14 mei 2012 op de luchthaven van New York gearresteerd nadat het Guinese kamermeisje Nafissatou Diallo hem van seksuele aanranding had beschuldigd. In augustus seponeerde het parket de zaak omdat er twijfel was aan de oprechtheid van de vrouw. Wel loopt er nog een door haar aangespannen burgerlijke zaak tegen de socialist.

Valse verklaringen
Strauss-Kahn heeft nu zelf bij de rechtbank van de Bronx klacht ingediend tegen het kamermeisje wegens valse verklaringen, laster en procesrechtsmisbruik. Hij voert aan dat Diallo bewust en intentioneel valse verklaringen heeft afgelegd tegen de politie. Die hebben zijn reputatie over de hele wereld beschadigd en hebben hem "professionele opportuniteiten" doen verliezen.

DSK zei dat hij op het ogenblik van de feiten voor sommigen als de "toekomstige Franse president gold". Voorts moest hij opstappen als directeur-generaal van het IMF.

Wederzijdse toestemming
De Fransman zegt dat het seksueel verkeer in zijn hotelsuite "met wederzijdse instemming" was, zonder geweld of dwang. De vrouw liep ook geen verwondingen op.

Strauss-Kahn zegt dat het 33-jarige kamermeisje een uur na dat seksueel contact "met hulp van personeel van het Sofitel" heeft gelogen tegen de politie terwijl zij wist dat zij valse verklaringen aflegde.

De Fransman herinnert er ook aan dat hij aan een "beschamende en vernederende fouillering" werd onderworpen, naakt gefotografeerd en stalen (lichaamsmateriaal) is afgenomen. (Belga/EE)

Dominique Strauss-Kahn werd op 14 mei 2012 op de luchthaven van New York gearresteerd nadat het Guinese kamermeisje Nafissatou Diallo hem van seksuele aanranding had beschuldigd. In augustus seponeerde het parket de zaak omdat er twijfel was aan de oprechtheid van de vrouw. Wel loopt er nog een door haar aangespannen burgerlijke zaak tegen de socialist. Valse verklaringen Strauss-Kahn heeft nu zelf bij de rechtbank van de Bronx klacht ingediend tegen het kamermeisje wegens valse verklaringen, laster en procesrechtsmisbruik. Hij voert aan dat Diallo bewust en intentioneel valse verklaringen heeft afgelegd tegen de politie. Die hebben zijn reputatie over de hele wereld beschadigd en hebben hem "professionele opportuniteiten" doen verliezen. DSK zei dat hij op het ogenblik van de feiten voor sommigen als de "toekomstige Franse president gold". Voorts moest hij opstappen als directeur-generaal van het IMF. Wederzijdse toestemming De Fransman zegt dat het seksueel verkeer in zijn hotelsuite "met wederzijdse instemming" was, zonder geweld of dwang. De vrouw liep ook geen verwondingen op. Strauss-Kahn zegt dat het 33-jarige kamermeisje een uur na dat seksueel contact "met hulp van personeel van het Sofitel" heeft gelogen tegen de politie terwijl zij wist dat zij valse verklaringen aflegde. De Fransman herinnert er ook aan dat hij aan een "beschamende en vernederende fouillering" werd onderworpen, naakt gefotografeerd en stalen (lichaamsmateriaal) is afgenomen. (Belga/EE)