Voor de kust van het Griekse eiland Lesbos zijn vier mensen om het leven gekomen toen een vluchtelingenboot kapseisde. Onder de slachtoffers zijn twee kinderen. Dat zei de Griekse kustwacht. Veertig mensen konden gered worden. Volgens officiële cijfers zijn de afgelopen dagen meer dan 60 mensen omgekomen op de Egeïsche Zee.

Door de staking zijn er sinds maandag geen overtochten per veerboot. Lokale media schatten dat alleen al in de haven Mytilini op Lesbos meer dan 6.000 mensen wachten op de overtocht. De vakbond van de zeelieden weigert echter, ondanks oproepen van de autoriteiten en humanitaire organisaties, om een uitzondering te maken en veerboten in te leggen enkel voor vluchtelingen. (Belga/MVM)

Voor de kust van het Griekse eiland Lesbos zijn vier mensen om het leven gekomen toen een vluchtelingenboot kapseisde. Onder de slachtoffers zijn twee kinderen. Dat zei de Griekse kustwacht. Veertig mensen konden gered worden. Volgens officiële cijfers zijn de afgelopen dagen meer dan 60 mensen omgekomen op de Egeïsche Zee. Door de staking zijn er sinds maandag geen overtochten per veerboot. Lokale media schatten dat alleen al in de haven Mytilini op Lesbos meer dan 6.000 mensen wachten op de overtocht. De vakbond van de zeelieden weigert echter, ondanks oproepen van de autoriteiten en humanitaire organisaties, om een uitzondering te maken en veerboten in te leggen enkel voor vluchtelingen. (Belga/MVM)