Hij deed dat na een gesprek met zijn Britse ambtgenoot Theresa May.

'Na mijn gesprek met Theresa May blijven onze standpunten verschillen', tweette hij donderdagavond. 'Mijn regering zal steeds de belangen van Spanje verdedigen. Als er geen verandering komt, zullen we ons veto stellen tegen brexit.'

Toekomstige relaties

De onderhandelaars van de Europese Commissie en de Britse regering bereikten donderdagochtend een akkoord over een politieke verklaring die de toekomst van de Europees-Britse relaties na de brexit schetst. Het 26 pagina's tellende document is niet bindend, maar het legt wel de krijtlijnen vast voor de toekomstige samenwerking.

In het document wordt echter met geen woord over Gibraltar gerept. 'Ik kan bevestigen dat de kwestie van Gibraltar een vraag is die nog opgelost moet worden', zei een woordvoerder van Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker.

Spanje eist sterkere garanties dat het land het laatste woord behoudt in alle toekomstige onderhandelingen die gevolgen kunnen hebben voor het statuut van Gibraltar. Dat is een Brits overzees gebied in het zuiden van Spanje, dat eveneens soevereiniteit claimt over het gebied.

Brexittop

Europees president Donald Tusk leidt zondag een buitengewone top van de Europese staatshoofden en regeringsleiders waar de politieke verklaring over de toekomstige relaties moet goedgekeurd worden.

Ook het echtscheidingsverdrag moet zondag het fiat krijgen van de Europese staatshoofden en regeringsleiders. Over het 585 pagina's tellende verdrag, dat onder meer de rechten van Europese burgers in het Verenigd Koninkrijk en de financiële afwikkeling van het Britse lidmaatschap regelt, bereikte beide partijen vorige week reeds een akkoord. Dat moet ook nog goedgekeurd worden door het Europees en het Brits parlement.

Hij deed dat na een gesprek met zijn Britse ambtgenoot Theresa May.'Na mijn gesprek met Theresa May blijven onze standpunten verschillen', tweette hij donderdagavond. 'Mijn regering zal steeds de belangen van Spanje verdedigen. Als er geen verandering komt, zullen we ons veto stellen tegen brexit.'De onderhandelaars van de Europese Commissie en de Britse regering bereikten donderdagochtend een akkoord over een politieke verklaring die de toekomst van de Europees-Britse relaties na de brexit schetst. Het 26 pagina's tellende document is niet bindend, maar het legt wel de krijtlijnen vast voor de toekomstige samenwerking.In het document wordt echter met geen woord over Gibraltar gerept. 'Ik kan bevestigen dat de kwestie van Gibraltar een vraag is die nog opgelost moet worden', zei een woordvoerder van Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker. Spanje eist sterkere garanties dat het land het laatste woord behoudt in alle toekomstige onderhandelingen die gevolgen kunnen hebben voor het statuut van Gibraltar. Dat is een Brits overzees gebied in het zuiden van Spanje, dat eveneens soevereiniteit claimt over het gebied.Europees president Donald Tusk leidt zondag een buitengewone top van de Europese staatshoofden en regeringsleiders waar de politieke verklaring over de toekomstige relaties moet goedgekeurd worden. Ook het echtscheidingsverdrag moet zondag het fiat krijgen van de Europese staatshoofden en regeringsleiders. Over het 585 pagina's tellende verdrag, dat onder meer de rechten van Europese burgers in het Verenigd Koninkrijk en de financiële afwikkeling van het Britse lidmaatschap regelt, bereikte beide partijen vorige week reeds een akkoord. Dat moet ook nog goedgekeurd worden door het Europees en het Brits parlement.